Tarjei Bø med første seier på tre år

I verdenscupen. - Da jeg skjønte det kunne bli seier, gikk jeg livet av meg, sier han.

ENDELIG: Det ble seier for Tarjei Bø for første gang siden 2017 i verdenscupen. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB
ENDELIG: Det ble seier for Tarjei Bø for første gang siden 2017 i verdenscupen. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tarjei Bø gikk til topps på sprinten under verdenscupen i finske Kontiolahti torsdag.

Det er hans tiende seier i verdenscupen totalt - og den siste seieren hans i sirkuset kom for tre år og én dag siden. Det var i svenske Östersund 2. desember 2017.

- Når du er i mål er du lettet, fordi vi frivillig piner oss gjennom dette, sier Bø til NRK.

- Å kjempe om seier er den letteste motivasjonen du kan finne. Da jeg skjønte det kunne bli seier, gikk jeg livet av meg, sier han videre.

Det var fortsatt utøvere som kom bakfra, så han våget ikke å ta seieren på forskudd da han ble intervjuet av statskanalen før alle utøverne var i mål. Etterpå kunne han slippe jubelen løs.

- Deilig! En god følelse for en gamling, sier 32-åringen.

- Helt perfekt

Etter to fulle hus kom Tarjei Bø i mål 29,4 sekunder foran lillebror Johannes Thingnes Bø, som måtte tåle én bom på ti skytinger.

Thingnes Bø gikk også inn bak tyske Arnd Peiffer. Han var mest fokusert på løpet til broren etterpå.

- Det Tarjei har gjort i dag er helt perfekt. Det er Bjørndalen-nivå over det. Endelig kan jeg stå her og skryte av ham og ikke omvendt. Det er en stolt bror, sier Thingnes Bø.

Reiste seg

Dermed reiste Tarjei seg etter nedturen søndag. Da trøblet han på stående skyting og endte med to bom, og var selvkritisk etter 15.-plass på sprinten.

- Det er dårlig. Veldig, veldig dårlig. Det er sånt man holdt på med da man var 13–14 år. Det nytter ikke å komme hit med det. Det er bare å skjerpe seg, sa eldstebror Bø.

Det gjorde han til de grader i dag.

- Jeg var revansjesugen, innrømmer Bø.

Johannes Dale truet Bø, helt til han bommet på det aller siste skuddet og ble nummer sju. Erlend Bjøntegaard skjøt fullt, men havnet utenfor pallen på en femteplass (44 sekunder bak vinneren). Sensasjonen Sturla Lægreid bommet på sin side to ganger og ble nummer 22.

- Jeg blir overrasket selv, sier Lægreid om bomskuddene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer