PÅ TREDJEPLASS: Tarjej Bø avsluttet sesongen med å bli nummer tre på fellesstarten i Russland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅ TREDJEPLASS: Tarjej Bø avsluttet sesongen med å bli nummer tre på fellesstarten i Russland. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Tarjei Bø på tredjeplass under fellesstarten i Russland

Nå er sesongen over.

Tarjei Bø reddet de norske fargene med tredjeplass. Bø lå lenge og knivet med russeren Anton Sjipulin om tredjeplassen i fellesstarten i verdenscupen i skiskyting søndag.

Men russeren ble for sterk, og dermed spurtet han inn til annenplassen, bak vinneren Jakov Fak fra Slovenia, som ikke var truet i seierskampen.

Bø pådro seg en bom på aller første skyting, men hadde ikke den samme farten i sporet som de hardeste konkurrentene. Sjipulin hadde to bom, på første og tredje skyting, men klarte altså likevel å slå nordmannen.

Det skilte 10,3 sekunder mellom Fak på topp og Sjipulin på annenplass. Tarjei Bø var ytterligere 2,2 sekunder bak russeren.

Johannes Thingnes Bø endte på niendeplass. Han hang godt med lenge, men fikk det tungt mot slutten. Han bommet da også på begge de to siste skytingene på denne 15-kilometeren.

Emil Hegle Svendsen hadde heller ingen god dag søndag. Han endte på 27.-plass og var litt i overkant av 2.20 minutter bak vinneren, som selvsagt skjøt feilfritt.

(NTB)