Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarjei Bø reddet norsk ære - slått av tysker med ellevill statistikk

- Det var et kjempeløp, sier Bø.

(Dagbladet): Sprint i italienske Anterselva sto på programmet for skiskytterherrene i dag, hvor nordmennene normalt pleier å slite på grunn av høyden.

Norge vant stafetten i Anterselva i fjor, men individuelt har det ikke akkurat gått på skinner.

Emil Hegle Svendsen var siste nordmann som vant da han gikk til topps i 2009. I morgen er det sju år siden, kunne NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith melde.

De fleste var skjønt enige om at dagens sprintrenn ville avgjøres på standplass - hvor flere av nordmennene dessverre ikke hadde stilt inn finsiktet. Bortsett fra Tarjei Bø som skjøt to fulle hus.

Umulig å bryne seg på De var imidlertid ikke noe å gjøre med tyske Simon Schempp, som både skjøt fullt og gikk forrykende i skisporet. En utmattet Tarjei Bø var 10,8 sekunder bak Schempp i mål, og ble til slutt nummer tre.

- Det var et kjempeløp egentlig. Veldig bra skiskytterløp fra a til å. Jeg har alltid slitt i Anterselva. Det var en veldig opptur for min del, sier Bø til Dagbladet.

Franske Jean Guillaume Beatrix tapte to sekunder til Tarjei Bø på de siste hundre meterne, og havnet halvannet sekund bak nordmannen.

- Han lå vel foran meg ut fra siste skyting. Men jeg skjønte at det var en ekstremt tett duell. Jeg følte jeg hadde gått bra inn mot mål. Da han kom syns jeg at jeg hadde muligheten. Det gikk med ett sekund. I forhold til Schempp tapte jeg nok på den første runda, sier Bø.

Simon Schempp hadde vunnet de siste fire rennene i verdenscupen i Anterselva. Med dagens seier ble han historisk. Han er første utøver med fem verdenscupsseire på rad på samme sted, skriver NRK.

- Det er jo tydeligvis hans beste arena. Det er min verste arena. Han er der han hører hjemme. Det er veldig imponerende. Han har vært en bedre skiskytter i år enn Martin Fourcade syns jeg. Han var syk i Ruhpolding. Hvis du ser bort fra det, så har han vært best. Det viste han i dag, sier Bø.

Startet bra Det startet på best mulig måte for Emil Hegle Svendsen som var blant de raskeste i løypa etter 1,9 kilometer. På liggende skyting skjøt han fem treff, samtidig som Martin Fourcade bommet to ganger på første skyting.

- Det er så viktig med tanke på det som skal skje i mars (VM i skiskyting i Oslo journ.anm.) at han får selvtillit nå. Han har 28 renn uten seier, sier Stabrun Smith.

Men på stående skyting skjedde det som så mange ganger skjer for de norske om dagen. Det ble hele tre strafferunder på Hegle Svendsen.

- Total sprekk for Svendsen, sier Stabrun Smith.

To bom Anterselva er Ole Einar Bjørndalen favorittarena, til tross for at 41-åringen ikke har vunnet her siden 2008.

Men som så mange ganger tidligere denne sesongen leverte han ikke godt nok på standplass. Det ble to bom på liggende skyting, noe som ødela dagen selv om han skjøt feilfritt på stående.

Johannes Thingnes Bø pådro seg èn bom på hver skyting. Likevel var han bare 21 sekunder bak Schempp i mål.

- For et monsterlangrenn av Johannes Thingnes Bø, sier Stabrun Smith.

Martin Fourcade fikk tre bom og gikk i mål like bak Hegle Svendsen. Det viser at langrennsformen til sistnevnte er god.

Henrik L'Abée-Lund skjøt to fulle hus, men fikk det ikke til i sporet. Han gikk i mål som nummer 40, snaut halvannet minutt bak vinneren.

I morgen er det jakstart for kvinner og menn i Anterselva.

- Det er veldig bra med god skyteform. Det er viktig å gå en god sprint for fortsettelsen i helga. Nå får jeg ro og fred til å henge med i toppen. Mitt mål er å ta min første verdenscupseier, sier Tarjei Bø.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media