HOLDER SOFAEN LITT TIL: Tarjei Bø har slitt med sykdom siden romjula.

Foto: Erik Berglund
HOLDER SOFAEN LITT TIL: Tarjei Bø har slitt med sykdom siden romjula. Foto: Erik BerglundVis mer

Tarjei Bø sliter med sykdom

Står over stafetten i Oberhof.

Torsdagens verdenscupstafett i Oberhof går uten Tarjei Bø. Stryningen har slitt med sykdom siden romjulen.

- Jeg har vært forkjølet siden før helgen, så trodde jeg at jeg var helt fin og hadde en treningsøkt. Da fikk jeg tilbakeslag. Jeg startet kanskje litt for tidlig, sa Bø til NRK.

Selv anslår han at det er 50 prosents sjanse for at han må droppe hele den kommende verdenscuphelgen i Tyskland. Det vil i tilfelle være en strek i regningen for Bø, som leder både verdenscupen sammenlagt, sprintcupen og jaktstartcupen før de første rennene i 2012. Uten deltakelse i Oberhof kan 23-åringen miste verdifulle poeng.

- Lysten på å gå skirenn er absolutt, men det er også en kamp for å beholde den gule trøya. Jeg håper absolutt jeg får konkurrert til helgen, for det er avgjørende når vi summerer til slutt.

Han står først og fremst over stafetten torsdag. Deretter vil Bø se an formen dag for dag.

- Jeg kjenner meg ganske oppegående, men er sår i halsen og slikt. Det kan være jeg reiser i morgen, fredag eller ikke i det hele tatt, sa Bø onsdag.

Stryningen la til at han det blir for risikabelt å gå slik kroppen føles nå, men at han hadde gått hvis det var et VM som sto for døren. Men med tanke på de mange viktige konkurransene som følger ønsker Bø ikke å risikere et lengre sykdomsopphold.

(NTB)