SEIER: Tarjei Bø kastet seg over mållinja og vant med 0,7 sekunder i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SEIER: Tarjei Bø kastet seg over mållinja og vant med 0,7 sekunder i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Skiskyting i Östersund: Tarjei Bø vant i Sverige

Tarjei Bø slo Fourcade med 0,7 sekunder. Første seier på over fire år

Sensasjonell verdenscupseier til Tarjei Bø.

(Dagbladet): På torsdagens 20 kilometer var Johannes Thingnes Bø suveren og dunket ned 20 treff. Dermed slo han sin største rival, Martin Fourcade, i verdenscupåpningen.

Under lørdagens løp var det storebror Tarjei Bø som beseiret franskmannen.

Med kun en bom på standplass og en knallsterk langrennstid, snek stryningen seg inn 0,7 sekunder foran Fourcade.

- Denne har jeg ventet lenge på, og jeg har tenkt på den dag ut og dag inn. Det er fantastisk deilig å være tilbake på toppen, sier han til NRK.

Bø fikk hyppige sekunderinger underveis, og visste at det ville bli jevnt mellom han og franskmannen. Nordmannen kastet seg desperat over målstreken, en manøver som kan ha vært med på å sikre seieren. Hans første seier på over fire år.

- Jeg fikk høre at jeg ledet sju sekunder foran Fourcade. Da gikk jeg i kjelleren, så svart og tenkte fem og fem meter av gangen. Jeg skjønte ikke at jeg hadde vunnet før jeg våknet fra koma, beskriver Bø.

Tyske Erik Lesser ble nummer tre i Östersund.

Sykdommen

Etter eventyrsesongen i 2011 har storebror Bø opplevd mye motgang. TWAR og en rekke andre sykdomsavbrekk har ødelagt mye for 28-åringen.

Til tross for den enorme motgangen har Bø ofte klart å toppe formen inn mot mesterskap. De fem medaljene han tok i VM i Kontiolahti i 2015 og de tre gullene i VM i Nove Mesto i 2015, kom etter trøblete og sykdomspregede sesongoppkjøringer.

I verdenscupen har det gått verre, men lørdag kunne han klarte til topps på pallen igjen.

- Bullshit

Flere andre norske løpere leverte gode løp i Sverige, og etter en spennende avslutning kom til slutt Emil Hegle Svendsen på 4. plass, 13,3 sekunder bak vinneren.

Med litt bedre skyting ville trolig Johannes Thingnes Bø blandet seg inn i kampen om seieren også lørdag. 24-åringen fikk en verst mulig start da han bommet med tre skudd på første skytning, men gjorde opp for mye av tabbene på standplass i sporet.

Ingen gikk fortere enn nordmannen i Östersund, og med dagens beste langrennstid endte han til slutt på 11. plass.

Lars Helge Birkeland ble nummer 29, Ole Einar Bjørndalen ble nummer 31, mens Henrik L'Abée-Lund ble nummer 40.