Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarjei Bø slo lillebror

Tarjei Bø gikk inn til andreplass under skiskyttersprinten i franske Le Grand Bornand torsdag. Tyske Benedikt Doll vant, med Johannes Thingnes Bø på 3.-plass.

BESTE NORDMANN: Tarjei Bø.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Tarjei Bø. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Selv om det ikke ble norsk seier på torsdagens sprint i Frankrike, leverte de norske utøverne en solid laginnsats i Le Grand Bornand.

Det ble rødt, hvitt og blått på fire av de seks øverste plassene. Best av de norske var Tarjei Bø, som knep andreplassen etter feilfri skyting. Han gikk inn 9,4 sekunder bak vinneren, tyske Benedikt Doll.

- Det er veldig deilig, jeg er godt fornøyd med det. Jeg har veldig lyst på en seier, for jeg gjør mye bra, men det er alltid én i veien, sa storebror Bø til NRK.

Franske Quentin Fillon Maillet sørget for en viss jubel blant hjemmepublikumet da han gikk inn til tredjeplass, 11,3 sekunder bak den tyske vinneren.

Verdenscupleder Johannes Thingnes Bø fikk en bom både på liggende og stående. Da hjalp det ikke at verdenscuplederen var aldri så rask i sporet. 26-åringen endte til slutt på 3.-plass, 14,8 sekunder bak torsdagens vinner, tyske Dominik Doll.

Erlend Bjøntegaard var to tideler bak Johannes Thingnes Bø, også han feilfri skyting, men det endte til slutt med den femteplass for 29-åringen. Han virket ikke skuffet etter løpet.

- Jeg er superfornøyd med det jeg får til, så får resultatet bli hva det blir. Det var det jeg var god for i dag, og det er jeg fornøyd med, sa Bjøntegaard til NRK.

Johannes Dale imponerte med sjetteplass. Med prikkfri skyting gikk 22-åringen inn 26,7 sekunder bak Doll.