Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarjei Bø vil gi Hegle Svendsen kamp om ankeretappen

- I morgen skal jeg være kontrollert sinnssyk.

GLADGUTT: Terjei Bø (til venstre) har ikke hatt noe vellykket VM så langt, men humøret foran morgendagens 20 kilometer, er det lite å utsette på. Her med Emil Hegle Svendsen på pressekonferanse onsdag morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLADGUTT: Terjei Bø (til venstre) har ikke hatt noe vellykket VM så langt, men humøret foran morgendagens 20 kilometer, er det lite å utsette på. Her med Emil Hegle Svendsen på pressekonferanse onsdag morgen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tarjei Bø har hatt et stang ut-VM så langt.

Gutten er kanskje i sitt livs beste form, men skytinga har sviktet. Og da blir det ikke resultater.

- Skuffende at jeg har gått mine svakeste renn denne sesongen i VM, etter å ha forberedt meg til dette i et helt år, sier han.

- Hadde jeg gått et godt løp og blitt nummer ti, hadde det vært anderledes. Når du ikke klarer å prestere det du er god for... nei, det er ingen god følelse.

- Har du hatt uflaks?

- Nei, det er aldri uflaks. Jeg har ikke vært nok på, sier Tarjei Bø.

Kontrollert sinnssyk Det beste med VM for hans del, er at mesterskapet bare er halvveis. Med tre løp igjen har eldstrbror Bø all mulig lyst til å reise den berømte kjerringa.

Den første sjansen kommer i morgen, på 20-kilometeren.

- Den har jeg vunnet en gang før. Det var i VM, så det er jo bra timing, sier Tarjei Bø.

Han vet han kan gjøre det igjen.

- Det handler om å gjøre ting riktig. Ikke bli for ivrig. Det handler mer om å være kontrollert sinnssyk. Normaldistansen er på mange måter en skytekonkurranse. En mental prøvelse, sier Tarjei Bø, som blant annet har ladet opp med å se sine beste prestasjoner på video.

Vil kjempe om ankerplassen Morgensdagens renn handler ikke bare om å redde VM for Tarjei Bø. Han vil også gjerne beholde plassen som ankerløper på stafetten. Den plassen fikk han etter Emil Hegle Svendsens problemer tidligere i sesongen.

- Jo, jeg har jo lyst til å revansjere meg, sier Tarjei Bø, og tenker i første rekke på mix-stafetten som åpnet VM. Da gikk han sisteetappen og fikk ikke full klaff. Det som mange håpet skulle bli et gulløp, endte med bronse.

Men nå som Emil Hegle Svendsen ser ut til å ha våknet og er i ferd med å finne seg selv igjen, er det helt åpent hvem som skal avslutte for Norge i det som av de fleste blir sett på som VMs desiderte høydepunkt.

Hege Svendsen har allerede sagt at han gjerne vil avslutte. Nå sier altså Tarjei Bø det samme.

- Vi får gjøre unna løpet i morgen, så får vi ta den diskusjonen og finne det beste laget, sier han.