Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarjei etter Fourcades gulletappe: - Han er uslåelig. Jeg vil ikke konkurrere mer i VM

Spøkte om hvor sterk franskmannen er.

NEDSLÅTT: Martin Fourcade kunne plusse på gullkontoen sin i VM, mens Tarjei Bø henger med hodet etter å ha blitt banket av franskmannen på sisteetappen i dagens miced-stafett i Holmenkollen.
NEDSLÅTT: Martin Fourcade kunne plusse på gullkontoen sin i VM, mens Tarjei Bø henger med hodet etter å ha blitt banket av franskmannen på sisteetappen i dagens miced-stafett i Holmenkollen. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Forhåndsfavoritten Martin Fourcade viste seg så sterk som man kunne forvente - til tross for at det heftet litt usikkerhet rundt han etter sykdommen som har plaget verdens beste skiskytter den siste tiden før VM-starten.

Dermed gikk han Frankrike inn til VM-gullet på mixed-stafetten etter en sterk sisteetappe, hvor han kvittet seg med tyske Simon Schempp og Tarjei Bø på veien.

Franskmannen var allerede før mesterskapet tippet til å bli den store VM-kongen, og etappen han leverte i dag gjorde ingen ting for å dempe forventningene på hans skuldre.

- God idé På spørsmål fra en fransk journalist om Tarjei Bø og Simon Schempp nå frykter å møte Fourcade i resten av mesterskapet, grep Bø mikrofonen begjørlig og svarte spøkefullt.

- Fourcade er uslåelig. Jeg vil ikke konkurrere mer mot han, til latter fra salen.

Fourcade kastet seg på den spøkefulle tonen, og la raskt til:

- Det synes jeg er en god idé!

- Ekstra gledelig Mens Tarjei Bø hang litt med geipen, så har startet VM på perfekt vis for Martin Fourcade. Han vant sitt sjuende VM-gull, men gledet seg ekstra over en gullmedalje som deles med hele laget.

- Frankrike har ikke vunnet mixed-stafett siden 2009, så det er ekstra gledelig å vinne dette gullet, sa Martin Fourcade - som fikk et godt utgangsunkt på sisteetappen:

Anais Bescong, Marie Dorin Habert og Quentin Fillon Maillet sørget for at Frankrike vekslet likt med Tyskland, Ukraina og Norge ut på den siste etappen - og da skal det noe ekstraordinært til for å knekke Fourcade og Frankrike.

Likt som i fjor Og da Tarjei Bø pådro seg tre ekstraskudd på den liggende skytingen, så var gullsjansen i realiteten over. Da hjalp det ikke at Tarjei Bø skjøt en perfekt stående serie. Han klarte aldri å hente inn de 7,2 sekundene opp til Frankrike etter siste skyting.

I stedet var avstande 14 sekunder opp til Frankrike og 10 sekunder opp til Tyskland i mål.

Dermed startet årets VM likt som i fjor. Med bronse på mixed-stafetten.