Tarjei-Johannes 1-0: - Alltid deilig å slå ham

Brødrekampen.

PÅ RETT VEI: Tarjei Bø bommet to ganger, men gikk likevel inn til 2. plass på dagens skiskyttersprint. Det lover godt foran resten av VM-sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
PÅ RETT VEI: Tarjei Bø bommet to ganger, men gikk likevel inn til 2. plass på dagens skiskyttersprint. Det lover godt foran resten av VM-sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

SJUSJØEN (Dagbladet): Tyske Simon Schempp vant dagens sesongåpning på Sjusjøen, drøyt 13 sekunder foran Tarjei Bø.

Dermed gjorde storebror Bø det samme som Tiril Eckhoff gjorde på kvinnenes åpning tidligere i dag: Ble nest best.

Simon Fourcade ble nummer tre, mens bror Martin kom på fjerdeplass. Johannes Thingnes Bø ble nest beste norske, på sjetteplass.

Dermed slo Tarjei lillebror Johannes på første forsøk denne sesongen. Det innrømmer Markane-løperen at betyr litt ekstra etter at Johannes har vært best av de to de siste sesongene.

- Det er alltid deilig å slå Johannes. Han har slått meg på det meste de siste årene, så det er bra å kunne begynne denne sesongen på riktig side, sier Tarjei til Dagbladet.

- I medvind Han innrømmer samtidig at Johannes ikke var mannen som ga ham mest hodebry før dagens ti kilometer lange sprint.

- Det var ikke Johannes jeg fryktet mest i dag, han er ikke så bra i vind. Han har hatt medvind i flere år, men sidevind er han ikke så god på, sier han og ler den karateristiske Bø-latteren.

Tarjei Bø har slitt med sykdom de siste årene, og den siste problemfrie sesongen kom så langt tilbake som i 2010/11. Da vant han verdenscupen sammenlangt.

Han innrømmer at ting ser lysere ut nå, drøyt tre måneder før VM på hjemmebane.

- Jeg håper dette var en bekreftelse på at jeg er på rett sted. Jeg har hatt elendige oppkjøringer og gode oppkjøringer. Jeg ser ikke nødvendigvis noen rød tråd i når jeg gjør det bra og når jeg gjør det dårlig, siden motgangen ofte har ført til at jeg blir revansjesugen. Uansett så er jeg fysisk veldig sterk nå. Det eneste jeg mangler er den siste «killeren» mot slutten av løpet, sier han.

- Fysisk har jeg ikke følt meg så sterk siden 2011, tror jeg. Treningen er hovedgrunnen, men det har nok mye å gjøre med at jeg har holdt meg frisk. Jeg har kunnet trene det jeg har ønsket. Jeg har trent over 100 timer hver måned i oppkjøringen, legger han til.

Venter på seieren Storebror Bø fikk med seg hele fem medaljer fra VM i Finland sist sesong, men han har ikke vunnet et individuelt renn siden 2013.

- Den siste seieren kom i Kollen for to og et halvt år siden. Det er altfor lenge siden. Jeg håper den kommer nå snart, sier han.

Tarjei Bø ledet etter den liggende skytingen i ettermiddag, men skjøt på seg to runder på stående. Sånn sett synes han det er like greit at seieren ikke kom nå.

FORNØYD: Johannes Thingnes Bø gikk inn til sjetteplass, et godt stykke bak storebror i dag, men er fornøyd med åpningen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
FORNØYD: Johannes Thingnes Bø gikk inn til sjetteplass, et godt stykke bak storebror i dag, men er fornøyd med åpningen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

- Det var egentlig greit at Simon (Schempp) slo meg, for du skal ikke vinne en sprint med to bom, sier han.

- Hvor godt var løpet ditt?

- Halvveis var det et superløp. Jeg gikk fort og skjøt fullt på liggende. Det var et veldig godt løp bortsett fra stående skytinga, sier han.

- Gir det en trygghet?

- Ja, det gjør det. Den problemfrie sommeren og høsten gjør også at jeg tåler et avbrekk på vinteren. Nå ser det veldig bra ut uansett hvordan du vrir og vender på det.

- Rotete Lillebror Johannes, som tok sitt første VM-gull sist sesong, gikk også godt i sporet i ettermiddag, men fikk løpet sitt ødelagt da han bommet tre ganger på den liggende skytingen. Han unngikk bom på den stående, men endte til slutt over minuttet bak Tarjei.

- Dette var en veldig god start. Det var en rotete og dårlig liggserie, men det var bedre enn det jeg hadde håpet på. Ting føles bedre enn på samme tid i fjor. Jeg hadde litt høye skuldre og var litt anspent på liggende. Jeg var litt ivrig, som vanlig. Det er jo egentlig et godt tegn at jeg er offensiv, sier han til Dagbladet.

- Hva tenker du om at storebror vinner?

- Han blir bra i år.

• Verken Ole Einar Bjørndalen eller Emil Hegle Svendsen gikk dagens sprint. Bjørndalen går helt sikkert morgendagens fellesstart, mens Svendsen tar en beslutning i kveld.