Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarjei om lillebrors festplaner: - Jeg får gå bak og plukke opp det han mister

Regner med «sjøslag».

KLAR FOR FEST: Johannes Thingnes Bø banket VM-kongen selv, Martin Fourcade, på dagens VM-fellesstart. I kveld skal 22-åringen ta seg en skikkelig fest. Foto: Bjørn Langsem
KLAR FOR FEST: Johannes Thingnes Bø banket VM-kongen selv, Martin Fourcade, på dagens VM-fellesstart. I kveld skal 22-åringen ta seg en skikkelig fest. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø (22) vant et VM-gull på fellesstarten i ettermiddag, etter å ha banket VM-kongen Martin Fourcade helt på tampen av løpet.

Etter målgang snakket en overlykkelig Thingnes Bø om hvordan han blir mer og mer motivert på å satse videre som skiskytter.

- Jeg er så motivert som jeg aldri har vært før. Det er sykt å melde, men det er en god følelse. Jeg har allerede begynt å planlegge treningen inn mot neste sesong, sa han i pressesonen etter løpet.

- Blir farlig Og så snakket han om festen i kveld...

Tradisjonen tro holder nemlig Skiskytterforbundet en avslutningsmiddag for utøvere, støtteapparat, smørere, sponsorer og andre på den siste VM-kvelden.

Normalt sett utvikler middagen seg til en skikkelig fest, i hvert fall for utøverne, som har levd godt over snittet asketisk de siste månedene.

Gullvinner Thingnes Bø sier at han ikke bare er god på å skyte og gå på ski. Han er god til å feste også.

- Festen blir farlig. Martin har sett meg feste før, og han vet at det blir farlig, sier 22-åringen på pressekonferansen etter gulløpet, mens han titter bort på en nikkende Fourcade.

- Sjøslag Da Thingnes Bø får spørsmål om han kommer til å vinne festen også, svarer han:

- Ja, vi får se. Jeg tror jeg hadde stilt sterkt før gull-løpet også, men med gullet blir det nok enda verre. Det blir nok et sjøslag uten like, sier han, og legger til at han ikke trenger å sove noe før skiskytterne må sette seg på bussen i morgen tidlig klokka ni for å reise til verdenscupavslutningen i Russland.

Storebror Tarjei Bø har store forventninger til Johannes på avslutningsfesten.

- Han blir udødelig å ha med å gjøre i natt. Jeg får stille meg i bakre rekke og plukke opp alt han mister, sier Tarjei og brøler av latter.
- Går ut i hundre Emil Hegle Svendsen forventer en fest-pangstart av den nybakte verdensmesteren.

- Jeg tipper Johannes går ut i hundre på festen. Det tror jeg blir gøy, sier han.
På fjorårets avslutningsfest stilte Thingnes Bø i et «Spiderman»-kostyme. I år går han for en annen variant.

- I fjor var det Spiderman. I år blir det litt mer stilfullt. Jeg skal finne meg et frekt plagg fra Moods of Norway, sier han.

Emil stoppet opp Emil Hegle Svendsen hadde ingen stor dag i dag, men får uansett med seg to medaljer fra årets VM - bronsen på jaktstarten og stafettgullet.

I dag lå han så langt bak mot slutten av han like gjerne tok seg tid til å følge gullkampen. Mens Johannes knivet med Fourcade om gullet, stoppet trønderen opp midt i løpet for å følge innspurten.

- Jeg måtte få med meg innspurten, og det var så sinnssykt deilig at han tok Fourcade på slutten. Det var viktig.

FRYKTER DET VERSTE: Tarjei Bø tror lillebror blir «udødelig» på kveldens avslutningsfest. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
FRYKTER DET VERSTE: Tarjei Bø tror lillebror blir «udødelig» på kveldens avslutningsfest. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Du stoppet opp midt i ditt eget VM-løp?

- Ja, oppe på Kapellhaugen der. Og så stoppet jeg og heiet på han før det også, he-he.

- Hvor mange plasseringer tapte du på det?

- Det var ikke så mange som var bak meg, så det var ikke så mange plasseringer å tape, sier mannen som endte nest sist av de 29 som fullførte fellesstarten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media