Tatoveringene ryster

Det italienske bokseforbundet får krass kritikk for å tillate bokseren Michele Broili (28) å gå i ringen.

FÅR KRITIKK: Michele Broili. Foto: Instagram / Michelebroili93
FÅR KRITIKK: Michele Broili. Foto: Instagram / Michelebroili93 Vis mer
Publisert

- Jeg syns de er tarvelige. Det er ingen unnskyldning. Det italienske bokseforbundet skulle ha tatt tak i dette tidligere. Oppfordring til hat er straffbart, sier Hassan Nourdine ifølge The Guardian.

Bokseren vant oppgjøret mot 28 år gamle Michele Broili i helga, men i etterkant er det Brolis tatoveringer som har skapt furore.

Kritikken går på flere av Broilis tatoveringer, som blant annet The Guardian skriver at er nazistvennlige. Oppgjøret ble sendt direkte hos den italienske storavisa Gazzetta dello Sport, og underveis i kampen skal tusenvis ha klaget på tatoveringene.

Den ene er av de to tallene «88». Den andre er et flagg med bokstavene SS. Begge har stort betydning i «White Power»-ideologien.

- Da jeg så tatoveringene i ringen ble jeg sjokkert, sier Nourdine.

Guardian hevder også at enkelte av supporterne til bokseren sang nazistiske sanger før han kom inn i ringen.

Italienske sportsmyndigheter etterforsker nå saken. BoxRecs statistikk viser at 28-åringen har gått 17 proffkamper, med rekka 13-2-2, før det ble en sak. I en pressemelding skriver bokseforbundet at alle medlemmer må avstå diskriminerende kommenterer, og at de har sendt saken videre til et utvalg.

UVANLIG SYN: Ivrige Thaiboksing-tilskuerne fikk oppleve noe veldig uvanlig. Video: Kamara One Vis mer

The Guardian skriver at bokseren både kan miste profflisensen, men at han også risikerer politietterforskning. Broili har ikke kommentert saken, men treneren Denis Conte avfeier spekulasjonene:

- Han snakker bare om sport og vil bare trene. Han står opp fire på morgenen for å trene, sier Conte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer