Tatt av eksamensnerver

- Vi ble engstelige da vi skulle vært kyniske, sier Åge Hareide.

 • Vi fulgte kampen direkte PALERMO (Dagbladet): Palermos største helt, reserven Toni (27), felte Norge da vi trodde det umulige kunne bli mulig. Surt selvfølgelig, men vi var for svake til å kunne klage.

  - Vi er sjefsskuffet, var Stig Inge Bjørnebyes første kommentar etter tapet. Det er godt å vite. For Norge kunne fort vært det som verre er i går kveld

  Skikkelig deprimerte.

  I 80 minutter holdt Espen Johnsen Norge til ett poeng denne klamme kvelden i Palermo. Med redninger vi ikke har sett siden 1-2 tapet for Spania på Mestalla i fjor høst reddet han den æren du kan lese av Italias 2-1 seier. For går du ikke bak resultatet er det ingen skam å tape med de sifrene borte mot Italia.

  Men dukker du ned i de 90 minuttene blir det verre.

  - Skal ikke tape


  - Espen hadde flere gode redninger, sier Åge Hareide.

  - Vi skal ikke tape en kamp der keeperen vår er så god. For Espen reddet Italias store sjanser. Og så gir vi dem seieren på småsjanser.

  Når fotballkamper gir deg et bilde av at motstanderen har dobbelt så mange spillere, vel, da er du i trøbbel. Og Italia var dobbelt så mange før pause i går. Eller i hvert fall dobbelt så gode.

  Fordi Norge var helt elendige.

  - Vi ble engstelige da vi skulle vært kyniske, sier Åge Hareide. - Det må vi selvølgelig lære av. Men vi kaster ikke det vi tror på over bord etter et tap for Italia.

  - Vi skal fortsette for å bl bedre.

  Ble herjet med


  Er det noe historien har vist så er det at det ikke nytter å være pusling i Palermo. Sicilias beryktede by er et sted for karer med store baller. For har du ikke det blir du herjet med.

  Slik Norge ble det.

  Og det etter at alt hadde falt på plass for Åge Hareides landslag. Etter bare 44 sekunder. Da en vakker manøver av Magne Hoset endte hos Petter Rudi. Som i sin tur gjorde akkurat det han skulle gjøre _ han spilte John Carew i bakrommet med én enkelt berøring.

  Og så sparket Carew ballen i mål til norsk ledelse.

  Og si at John Carew traff godt er å ljuge. Men han traff i hvert fall _ ballen _ og inn gikk den i det lange hjørnet. Og før Italia hadde vært på Norges halvdel i denne VM-kval-åpningen på hjemmebane var altså Norge i front.

  Det kunne ikke bli bedre.

  Jeg skal ikke påstå at det var derfor det ble det stikk motsatte. Altså verre. Men faktum er at vi aldri klarte å bygge på den enorme oppmuntringen Carews mål skulle gi Norge. Og istedenfor å holde fast ved grepet vi hadde skaffet oss så lot vi Italia komme og ta oss.

  - Kjempemulighet


  Etter fire minutter _ da ingen røde presset de blå i Norges straffefelt _ utliknet De Rossi til 1-1.

  - Det målet kom alt for fort, sier Åge Hareide. - Du skal ikke slippe inn et sånt mål rett etter at du har tatt ledelsen. Og Italias 1-1 preget oss før pause.

  - Vi fikk en kjempemulighet med 1-0 og så rotet vi det vekk.

  Utover i første omgang, da Italia kjørte oss og Vidar Riseth stakk hodet inn der de fleste andre ikke våger å sette føttene _ han som før kvarteret var spilt hadde ødelagt armen stygt, kastet opp i smerte og fått piller for å kunne fortsette _ valgte jeg å følge Åge Hareide mellom de italienske stormløpene. Han sto og reiv seg i håret. Og når han ikke gjorde det _ eller fikk et lite pusterom med enda et godt Carew-løp i bakrommet som endte i corner _ så han på klokka.

  Fordi han ville ha pause.

  Og pausen hjalp. Først litt, og så litt til. Og helt plutselig kom følelsen av at dette kunne gå likevel. For sjøl om italienerne var over oss nesten like voldsomt som før pause, så var de ikke livsfarlige.

  Samtidig ga de bort kontringsmuligheter.

  Unøyaktige


  - Vi var ikke nøye nok, sier Åge Hareide kritisk.

  - Vi fikk noen overganger men sløste dem bort. Og det er skuffende. Vi burde klart å være mer presise.

  At Norge skulle score på en av de få overgangene var ingen tanke for denne hjernen. Men at vi skulle holde unna og stjele et høyst ufortjent poeng så mer og mer virkelig ut. Inntil Toni kom og gjorde seg enda større for alle sicilianske fotballsupportere.

  Der han spiller til daglig.

  Norge reiser hjem i dag for å slikke sine sår. De må renses skikkelig før Hviterussland er motstander på Ullevaal førstkommende onsdag. For Norge plumpet i Palermo i går kveld.

  Uten seier i VM-kamp nummer to kan vi fort drukne.

  - Vi må legge dette tapet bak oss og gå for tre poeng mot Hviterussland, sier Åge Hareide.

  Hvilket er trøsten.

SKUFFET:</B> Åge Hareide så keeper Espen Johnsen stoppe Italias største sjanser. Da var det ekstra surt at Italia fikk mål på to småsjanser.