Tatt for doping

Lotto-rytteren Christophe Brandt har avlagt positiv dopingtest og er kastet ut av Tour de France. Følg dagens etappe her.

Følg touren direkte! Brandt ble dopingtestet sist mandag, og testen viste spor etter det forbudte narkotiske stoffet metadon. Lagledelsen i Lotto fikk vite resultatet i går, og Brandt var ikke å se på startstreken på 7. etappe.

- Laget har besluttet å suspendere rytteren inntil resultatet av B-prøven foreligger, sa Lotto-laget i en pressemelding.

Lotto-laget sto selv bak beslutningen om å sende belgieren hjem. 27-åringen er den første som er dopingtatt i årets Tour. Spanieren Gorka Gonzalez ble nektet start på prologen på grunn av for høye hematokrittverdier i blodet, men han testet ikke positivt på doping.

- Det er synd og skam, særlig ettersom dette er en rytter vi kjenner godt. Lagets sportsdirektør tok en rett beslutning, sa Tour de France-direktør Jean-Marie Leblanc i en uttalelse.

Christophe Brandt endte på 14. plass sammenlagt i Giro d'Italia i mai. Han lå på 75. plass i Tour de France etter gårsdagens etappe. Dagen han ble testet syklet 27-åringen inn til 24. plass på etappen.Følg touren direkte!

(NTB)

SENDT HJEM: Belgiske Christophe Brandt er dopingtatt.