Tatt for fyllekjøring - scoret hat-trick

For en måned siden ble James Beattie tatt i fyllekjøring. I dag scoret han tre mål da Southampton slo Fulham. Dagbladet.no fulgte Premier League direkte. Tabellen

Beattie ble idømt to ukelønner i bot av klubben etter hendelsen, men i dag viste tanksenteren at han kan mer enn å kjøre med alkohol i blodet.

Det begynte på verst tenkelig måte for Claus Lundekvam og Jo Tessems lag. Lee Clarck skjøt via Michael Svenssons rygg og ga Fulham ledelsen etter bare 16 minutter. Steed Malbranque doblet ti minutter senere.

Så syntes Beattie at nok var nok.

Det første målet kom på straffespark etter at en Fulham-forsvarer handset klart. Mål nummer to var en praktfull heading og det sto 2-2 til pause.

Ti minutter etter hvilen var Beattie frampå igjen og fullførte sitt uekte hat-trick. I det 72. minutt satte Brett Oremrod punktum med sin 4-2-scoring.

- Vanskelig tid

- Det har vært en vanskelig tid for meg den siste måneden. Jeg trodde jeg skulle være sterk nok til ikke å la meg påvirke meg, men det gjorde det. Jeg vet det jeg gjorde var feil, jeg er lei meg og skal aldri gjøre det igjen, sa tremålsscoreren til PA Sport.

Gordon Strachan roste spissen sin.

- Han er fenomenal, både som spiller og som person. Han blir veldig høylydt i garderoben når han har gjort det bra, så fortsetter det slik må jeg skaffe meg øreklokker, sa en humoristisk manager.

Claus Lundekvam spilte hele kampen, mens Jo Tessem satt på benken. Mest jubel utløste Augustin Delgado, da han kom innpå 11 minutter før slutt. Han har ikke spilt klubbfotball på et drøyt år på grunn av en skade, og spissen fikk en varm velkomst av publikum.

Lot assistenten snakke

Fulham-manager Jean Tigana ville ikke forklare hvordan laget hans rotet bort en tomålsledelse, og sendte assistent-trener Christian Damiano ut til pressekorpset.

- Vi slet i luftrommet, spesielt med Beattie. Forsvarerne våre må sloss mer for forstyrre angriperne, forklarte Damiano.

Han sa også at spillerne begynner å bli slitne etter en lang sesong. På grunn av lagets deltakelse i Intertoto-cupen, begynte laget sesongen bare seks dager etter VM.

- Vi har spilt 21 kamper siden begynnelsen av juli, og noen begynner å merke det. Det er mange kamper igjen, og vi kommer til å prøve og spare noen spillere, sa Damiano.

Everton vant

Lee Carsley ga Everton en vitktig borteseier mot West Ham. Hjemmelaget fortsatte sin elendige hjemmeform da de ikke klarte å få mål på flere kjempesjanser. Målscorer Carsley var imidlertid svært fornøyd.

- Nå går vi til hver kamp med tro på seier. Selvtillitten i laget er bra og vi spiller bra.

- Vi har ikke satt oss noen plasseringsmål, men med den formen vi er i nå, kan det bli veldig bra, sa han til Sky Sports.

Manager David Moyes insiterte på at de gode resultatene den siste tiden har mer å gjøre med flaks enn en drastisk forbedring i spillet.

- Forskjellen er flaks og økt selvtillit. Jeg merker på spillerne at de har mer tro på seg selv, men ferdighetsmessig har de vært på samme nivå hele sesongen.