Tatt for råkjøring

Strømsgodset-spiller Tobias Gulliksen (18) ble torsdag tatt for å ha kjørt 148 km/t i en 70-sone.

TATT: Tobias Gulliksen. Foto: Heiko Junge / NTB
TATT: Tobias Gulliksen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømsgodset-ving Tobias Gulliksen ble torsdag tatt for råkjøring i en laserkontroll mellom Drammen og Sande.

Det bekrefter han selv på Instagram.

Drammens Tidende omtalte saken først.

- Tabbet meg ut

- I går kveld kl. 22.30 tabbet jeg meg ut big time. Jeg tråkket alt for hardt på gassen i noen sekunder på en strekning mellom Drammen og Sande. Jeg ble tatt i politiets laserkontroll og målt til 148 km/t i 70-sonen, skriver han i et innlegg.

Videre i innlegget beklager han.

- Det finnes ingen god nok unnskyldning. Jeg var dum, jeg var uansvarlig. Jeg fortjener straff – og tar den jeg får. Min uforbeholdne unnskyldning går til alle jeg nå skuffer, til alle som synes jeg var en idiot - familien, venner, Godset, fansen. For det var jeg. Unnskyld.

Til Dagbladet bekrefter operasjonsleder i Sør-Øst Politidistrikt, Trond Egil Groth, at en mann i tenårene har mistet lappen etter å ha blitt tatt i 148 km/t i en 70-sone. 17 skal ha blitt ilagt forelegg i kontrollen på E18 mellom Sande og Drammen.

- Vedkommende kan vente seg ubetinget fengsel. Hvor lang straffen blir avhenger av eventuelle forklaringer, hvor lenge han har hatt lappen og trafikkbildet da han ble tatt, sier han.

Negativ trafikkutvikling

Allerede i 2022 har 63 personer omkommet i trafikken. Det er dobbelt så mange som i samme periode i fjor. 39 av de 63 satt i en personbil. 14 omkom på motorsykkel, og tre var fotgjengere, ifølge Trygg Trafikk.

Fredag kom justisminister, Emilie Enger Mehl, med en klar oppfordring til de som ferdes i trafikken.

- Det er alvorlig at dødstallet har gått så mye opp. Folk må kjøre forsiktig og skjerpe seg bak rattet, sier hun til NTB.

Justisministeren var med da UP gjennomførte trafikkontroll på E18 i Holmestrand fredag. Der ble hun vitne til at 19 førere fikk forelegg for å ha kjørt for fort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer