Tatt i 189 kilometer i timen - beholder likevel lappen

Sykkelstjerne reddet av skatteparadis.

AU, DA! Lieuwe Westra har her en høne å plukke med Gianluca Brambilla, men selv havnet han i klammeri med lovens lange arm da han oppnådde 189 kilometer i timen i en snittmåling på nederlandske motorveier. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
AU, DA! Lieuwe Westra har her en høne å plukke med Gianluca Brambilla, men selv havnet han i klammeri med lovens lange arm da han oppnådde 189 kilometer i timen i en snittmåling på nederlandske motorveier. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): Politiet i Friesland, en provins nord i Nederland, meldte tidligere denne uka at de hadde stanset en råkjører på A32 ved Akkrum.

I en snittmåling ble bilens hastighet målt til hele 189 kilometer i timen.

Fartsgrensen på den aktuelle strekningen er 130, og vanligvis hadde førerkortet blitt inndratt på stedet.

På Twitter skrev imidlertid politiet at 32-åringen, som er bosatt i Monaco, slapp unna med en bot på 960 euro (snaue 8.000 kroner).

Basert på disse opplysningene kunne lokalavisen Leewarden Courant torsdag avsløre at fartsbøllen er sykkelproffen Lieuwe Westra i Astana.

- Jeg tråkket for hardt på gassen Westra kommer opprinnelig fra Tijnje i Friesland, men er nå bosatt i skatteparadiset.

Han kjører med monegaskisk sertifikat, og det gjør at han beholdt lappen også etter denne hendelsen.

- Det er hva det er. Jeg tråkket bare for hardt på gassen, uttaler Westra til Leewarden Courant.

Vekker reaksjoner i Nederland Saken har vakt oppsikt i lokalavisen. Først og fremst fordi sykkelstjernen slipper unna, men også fordi politiet har vært med på identifisere ham.

- Politiet har opptrådt etter gjeldende regelverk. Vi oppdaterer daglige lovbrudd med gjerningspersonens alder og tilhørighet. Det eneste forbeholdet vi tar er dersom personer kommer fra steder med mindre enn 1.000 innbyggere, opplyser talsperson Anne van der Meer til lokalavisen.

Det var en sykkelkyndig journalist som kom på at Westra ble bedt av Astana om å flytte til Monaco, og siden fikk opplysningene bekreftet av hovedpersonen selv.

Men det alle lurer på er selvsagt: Hvordan kan Westra (såpass enkelt) unnslippe lovens lange arm?

«Vel, dersom du bor i Nederland og har et nederlandsk førerkort, hadde du mistet det. Men Westra kjører rundt som en innbygger av Monaco. Derfor slipper han unna med en bot, men i «hjemlandet» hadde han mistet den», skriver avisen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!