Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tatt i doping etter seier mot Norge

Slipper med advarsel i OLs første dopingsak.

FORKJØLELSESMEDISIN: Lubomir Visnovsky avga positiv dopingprøve etter seieren mot Marius Holtet og Norge. Foto: AFP
FORKJØLELSESMEDISIN: Lubomir Visnovsky avga positiv dopingprøve etter seieren mot Marius Holtet og Norge. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lubomir Visnovsky avga positiv dopingprøve etter at Slovakia slo ut Norge i ishockey, men slapp med en advarsel.

På avslutningsdagen dukket OLs første dopingsak opp, men det var ingen storfisk som havnet i garnet for juks. Visnovskys urinprøve inneholdt stoff etter pseudoefedrin, et stoff som ofte finnes i forkjølelsesmedisin.

Ganske riktig hadde slovaken oppgitt til kontrollørene at han hadde brukt en forkjølelsesmedisin etter først å ha søkt råd både hos troppens lege og legen i klubblaget Edmonton Oilers.

- Utøveren var fullstendig åpen og samarbeidsvillig, og dette er hans første overtredelse i en lang karriere, heter det i en uttalelse fra Den internasjonale olympiske komité (IOK).

Visnovsky ble testet igjen to dager senere, og prøven var da negativ. Han er tildelt en skriftlig reprimande.

IOK innleder derimot disiplinærsak mot Slovakias landslagslege Dalimir Jancovic, som godkjente bruk av medisinen, og har bedt Det internasjonale ishockeyforbundet om å vurdere tiltak mot Edmonton-legen Ken Lowe.

Slovaken er den andre ishockeyspilleren som får dopingadvarsel under OL. En spiller på Russlands kvinnelag testet i forkant av lekene positivt på et stoff som finnes i forkjølelsesmedisin. Det var strengt tatt ikke en dopingsak, ettersom stoffet er forbudt i konkurranse, men ikke under trening.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!