I HARDT VÆR: Sverigs landslagssjef Erik Hamrén.
Foto: Sören Andersson / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Sverigs landslagssjef Erik Hamrén. Foto: Sören Andersson / NTB scanpixVis mer

Tatt i forsvar av dametreneren: - Hva er det for et spørsmål?

Sverige i trøbbel.

(Dagbladet): Mens Norge slo til med seier over både Bulgaria og Kroatia forrige uke, tapte Sverige mot Russland og Østerrike.

Det betyr at svenskenes EM-plass er i fare. Det betyr at Zlatan Ibrahimovic og co kan få det tøft nok med å klare playoff. Og det betyr at landslagssjef Erik Hamrén er hardt presset.

- Jeg kjenner Hamrén godt fra tiden i Rosenborg. Han er en dyktig trener, men når resultatene uteblir er det ikke enkelt. Hvis ikke Sverige kommer til EM, får han nok sparken, sier Rosenborgs svenske profil Mikael Dorsin til Dagbladet.

Hamrén må nå svare på mange av de samme spørsmålene som Per-Mathias Høgmo måtte før Bulgaria-kampen - bare at situasjonen er enda mer prekær for et svensk landslag som omtrent alltid kvalifiserer seg for mesterskap.

- Hvis vi ikke klarer det nå som EM er utvidet og det er enklere enn noensinne, er det for dårlig. Det er det ingen tvil om, sier Dorsin.

Tatt i forsvar Den tidligere Rosenborg-trenerens stilling er i hardt vær, og mange svensker vil ha ham sparket allerede før kvalifiseringen er over.

På det svenske landslagets pressekonferanse i dag fikk Hamrén spørsmål om han vurderer å gå av som landslagssjef.

- Det har jeg ikke planer om. Jeg har aldri forlatt en trenerjobb før. Jeg forsøker å stå opp i motgang, forteller Hamrén til Expressen.

Det spørsmålet reagerte Sveriges kvinnelandslagssjef Pia Sundhage sterkt på.

- Hva er det for et spørsmål? spurte Sundhage ifølge Expressen.

- Det er håpløst å spørre om det rett etter en kamp og når det gjenstår kun to kamper. Sverige har fortsatt alle muligheter til å komme til EM, minner hun om.