Tatt i mot av sine egne

Hundekjører Robert Sørlie kom i dag tilbake til Norge. Da han landet fikk han en overraskelse av kollegene på brannstasjonen på Gardermoen han ikke hadde ventet seg.

På rullebanen dannet fire gigantiske brannbiler et espalier og sprutet vann i bue over passasjerflyet mens det takset inn til ankomsthallen. Ombord var det full applaus fra de andre passasjerene som like før landing fikk opplyst av kapteinen hva slags celeber passasjer som var ombord.

Vel framme ved gaten ble Robert Sørlie geleidet ned på bakken, der alle kollegene sto oppstilt med brannbilene i bakgrunnen. Det brøt ut full jubel og kollegene hans tok bølgen for ham.

Hans andre familie

- Jeg hadde fryktet noe slikt fra dere, sa Sørlie til vennene sine.

Han var likevel tydelig stolt over velkomsten, og han fikk også møte både samboeren og den ene sønnen sin.

- Dere er som min andre familie, sa Sørlie til vennene som tok bølgen for Robert Sørlie.

Før han ante ordet av det ble han beordret til å jobbe, men det var ikke verre enn at bare måtte kjøre den ene brannbilen tilbake til brannstasjonen. Selv om Sørlie nå har tilbrakt uker på hundespann i Alaskas isøde hadde han ikke glemt hvordan man kjører brannbil.

Vel framme ble det nye taler, en prat med sjefen på Gardermoen, sprudlevann og kake. Det beste av alt var kanskje gaven fra arbeidsgivere. Sørlie fikk 14 dagers lønnet ferie i presang, noe han satt tydelig pris på.

Vant i Alaska

Robert Sørlie ble historisk da han forrige uke vant det knalltøffe hundesledeløpet «Iditarod» i Alaska. Siden han gikk i mål i den lille byen Nome har livet blitt snudd opp ned for 45-åringen.

I dag kom han tilbake til Norge og ble møtt allerede ute på rullebanen på Gardermoen av en kortesje med brannbiler som hyllet den nye norske polarhelten. Når Sørlie ikke kjører hundespann jobber han som brannmann på Oslo lufthavn Gardermoen. Og kollegene hans sparte ikke på noe da de skulle ta han i mot i ettermiddag.

RETT PÅ JOBB:</B> Etter uker på spann fikk Robert Sørlie beskjed om å jobbe litt da han landet. Han måtte kjøre brannbilen tilbake til garasjen.
<B>KYSS OG KLEM:</B> Robert Sørlie møtte samboeren og sønnen på Gardermoen. - Nå skal jeg prioritere familien framover, sier Sørlie til Dagbladet.no
<B>VÅT MOTTAKELSE:</B>Et espalier med brannbiler hilste Robert Sørlie velkommen da han landet på Gardermoen i ettermiddag.