Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tatt i rekordskredet

NAGANO (Dagbladet): Kjell Storelid ble beste nordmann med 6.37,12 på åttendeplass, og var minst dårlig av en norsk trio som regelrett ble tatt i et rekordskred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av en time var ikke lenger skøytesporten det samme. Med eller uten striper klappet verdens beste løpere på rekke og rad inn til rekord.

  • 12. par: Bart Veldkamp trampet i vei, og så ikke 31-tallet før han passerte på 31,32 en runde fra mål. Han kontret med 30,79 på den siste, og ble førstemann under 6.30. Sluttid: 6.28,31.
  • 13. par: Rintje Ritmsapasserte 1800 meter ett sekund foran Veldkamp, og derfra tapte han små hundredeler på hver eneste runde. Men ikke veldig mange. Sluttid: 6.28,24.
  • 14. og 15. par: Remi Hereide ble utklasset i samløp med Rene Taubenrauch, og Bob de Jong fikk aldri fart til å sikre en nederlandsk trippel.
  • 16. og siste par: Gianni Romme flesket til med 18,68-åpning, og hadde 50 meters forsprang til Kjell Storelid etter en runde. Avstanden bare vokste. Romme gikk fire runder under 30 sekunder på rad, og fortsatte med å slippe opp et tidel eller to til han kom i mål.

Avstanden mellom beste og dårligste runde var fattige 1,8 sekunder, og det er samme kvalitetsmerke som Koss hadde i sin storhetstid. Sluttid: 6.22.20.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!