Tatt med buksene nede - igjen

En portugisisk paparazzifotograf har brakt Fotball-England i harnisk.

LISBOA (Dagbladet): Mens spillerne lader opp til Frankrike-kampen, leser forbundets advokater portugisiske lover.

Gårsdagens hovedoppslag i avisa i The Sun - der David Beckham er fotografert i underbuksa mens han klør seg på det kona Victoria i et TV-intervju for et par år siden døpte «The goldenballs» - skapte i går det totale kaos rundt Englands oppkjøring til kampen mot Frankrike søndag kveld.

Bildene er tatt fra et hustak utenfor det engelske hotellet, og fotografen har ligget i dagevis og ventet på anledningen.

Og selvfølgelig kom den - den måtte jo det - alle karer tar seg innimellom en tur ut på balkongen i underbuksa. Men når David Beckham gjør det, og i tillegg må rette på utstyret, får hele verden se det.

Først på førstesida i Englands største avis.

Deretter på alle TV-kanaler og i alle aviser som bryr seg om fotball.

Gikk ikke som planlagt

David Beckham kom hit til Portugal med et brennende ønske om å la fotballen han spiller sørge for overskriftene. Isteden endte ballene hans opp på førstesida. Alt fordi en fotograf med lange linser hadde leid seg et hustak får å tjene store penger på Beckham-hysteriet.

Og aviser, som etter dager med redaktørtriste og lite spennende bilder fra den engelske leiren, grep sjansen da bildene lå der.

Engelske sportsjournalister og fotografer Dagbladet snakket med i går, forklarte de siste Beckham-bildene det på denne måten:

-  De som sitter hjemme i London og lager avisene, blir lei av de samme kjedelige bildene dag ut og dag inn. Det skjer jo ingen ting her - eller rettere, det samme skjer hver dag. Og så dukker en slik mulighet opp.

-  Når det man driver med er business, og businessen handler om å selge flest mulig aviser, så blir det sånn.

Engstelige journalister

The Suns utsendte i Portugal, som ikke har noe med gårsdagens oppslag å gjøre, var de mest frynsete denne Beckham-heite dagen. The Sun har nemlig, som den eneste engelske avisa, en eksklusiv intervjuavtale med David Beckham i dag. Riktignok fordi de betaler for det, men sånn er det på de britiske balløyer. Men i går var de redde for at sjøl pengene ikke var nok.

Becks snakker i dag

Hva Englands kaptein har å si til det siste trampet inn i hans private sfære - han som for et par uker siden gikk rett i synet på flere engelske aviser etter råkjøret rundt utroskapspåstandene i Madrid - får vi kanskje vite i dag.

Becks og England-trener Sven-Göran Eriksson holder sin tillyste pressekonferanse klokka 14.30 norsk tid. Men vi fikk en anelse allerede i går da FA truet med å innskrenke medias tilgang til treninger og spillerintervjuer rundt det engelske landslaget.

En liten skjerping av dagens rutiner betyr at det knapt vil komme et ord ut av «Camp England».

De sju engelske spillerne som møtte media i går - David Beckham var ikke i nærheten av treningsfeltet - snakket alle om grensen for privatlivets fred. Og at den var nådd. For lenge siden.

-  Sjøl om bildene av David ikke bekymrer meg, så er jeg glad det ikke var meg, sier Liverpools Jamie Carragher til Dagbladet.

Mye å tenke på

Hvilket er klokt sagt. Mannen som sannsynligvis erstatter John Terry i midtforsvaret mot Frankrike, og som derfor får Thierry Henry og hanskes med søndag kveld, har som han sjøl innrømmet - «andre ting å tenke på».

Men Manchester Uniteds Phil Neville spiller helt sikkert ikke. Derfor er han kanskje også sintere på kameratens vegne.

-  Hotellet vårt er lukket, sikkerheten er topp, men du kan ikke gardere deg mot folk som ligger på hustak. Ingen tenkte vel den tanken. Og for meg er det uforståelig at noen kan gjøre det for å tjene penger.

-  Det er vel ikke for mye forlangt når vi ber om litt privatliv, sier Phil Neville.

Rykter om søksmål sirkulerte allerede før lunsj denne bisarre dagen utenfor Englands stengte treningsfelt.

Og søksmål skal komme - både mot paparazzifotografen og de engelske publikasjonene som kjøpte og trykte bildene i går.

Det er derfor advokatene jobber hardest i «Camp England» akkurat nå.

UNDERBUKSEJOURNALISTIKK: Rykter om søksmål sirkulerte allerede før lunsj denne bisarre dagen utenfor Englands stengte treningsfelt. Og søksmål skal komme - både mot paparazzifotografen og de engelske publikasjonene som kjøpte og trykte bildene i går. Jamie Carragher er glad det ikke var ham som ble snikfotografert, for han har andre ting å tenke på.