Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tatt med narkotika til 24 millioner

Madiea Ghafoor (27) unnskyldte seg med at hun trodde det var prestasjonsfremmende dopingmidler, og ikke ecstasy og crystal meth.

DØMT: Madiea Ghafoor har fått en lang fengselsstraff. Foto: NTB scanpix
DØMT: Madiea Ghafoor har fått en lang fengselsstraff. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den nederlandske friidrettsstjerna Madiea Ghafoor (27) er dømt til å sone 8,5 år i fengsel. Årsaken er at det ble funnet ecstasy og crystal meth til en verdi av 24 millioner kroner i bagasjerommet på bilen hennes.

Ghafoor ble stoppet på grensa mellom Tyskland og Nederland i juni i år, og politiet fant 50 kilo ecstasy, to kilo crystal meth og over 100 000 kroner i kontanter i bilen.

27-åringen ble nummer fire på 400 meter under Diamond League-stevnet i Stockholm i mai, og har tidligere deltatt for Nederland i OL.

Hun sier seg uskyldig i anklagene, og hevder at hun trodde det var prestasjonsfremmende dop hun fraktet i bilen. Det reiser andre spørsmål.

DOPINGSKANDALE: Utestengelsen av suksesstreneren Alberto Salazar skaper full splid i den amerikanske leiren. Video: Expressen/Dagbladet Vis mer

- Sjokkerte

Det nederlandske friidrettsforbundet sier at de er sjokkert av saken. De lover å granske saken nærmere, og finne ut hvem andre som kan ha vært involvert.

Friidretten har lenge hatt et dopingproblem, og hver nye sak bidrar til å svekke sportens troverdighet.

- Vi er sjokkerte. Friidrettsforbundet tar avstand fra Ghafoors handlinger, skriver Det nederlandske friidrettsforbundet i en uttalelse, gjengitt av Reuters.

- Vi fordømmer alle former for bruk og handel av doping og narkotika, og følger nederlandske dopingregler. Saken vil bli etterforsket videre, for å finne ut hvilke dopinglover som har blitt brutt, skriver de.

I retten nektet Ghafoor å si hvor hun hadde fått tak i narkotikaen av frykt for familiens sikkerhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media