Tatt med storm

Arsenal-manager Mikel Arteta (40) forklarer hvorfor han gjorde Martin Ødegaard til kaptein. Nordmannen har tatt han og klubben med storm.

LEDERDUO: Martin Ødegaard og Mikel Arteta. Foto: NTB
LEDERDUO: Martin Ødegaard og Mikel Arteta. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Manchester City 3-1
  • Arsenal - Sevilla 6-0

MANCHESTER (Dagbladet): Det ble en kontrastfylt lørdag for Norges to største fotballstjerner, Erling Braut Haaland (22) og Martin Ødegaard (23).

Haaland får kritikk for prestasjonen etter Community Shield-tapet for Liverpool. Bare noen timer før kampen, ble Ødegaard utnevnt til permanent kaptein i Arsenal. At Sevilla ble slått 6-0 i Emirates Cup toppet dagen.

Etter storseieren fikk Arteta spørsmål om hvorfor han har utnevnt Ødegaard til kaptein. Svaret indikerer at nordmannen har tatt aktører i klubben med storm.

I OVERSKRIFTENE: Gabriel Jesus scoret tre av målene da Arsenal slo Sevilla 6-0 lørdag. I England snakkes det om at han er blitt bedre av å spille med Martin Ødegaard. Her er dagens utgave av The Sun on Sunday.
I OVERSKRIFTENE: Gabriel Jesus scoret tre av målene da Arsenal slo Sevilla 6-0 lørdag. I England snakkes det om at han er blitt bedre av å spille med Martin Ødegaard. Her er dagens utgave av The Sun on Sunday. Vis mer

- Jeg har sett det de 18 månedene han har vært hos oss, forteller Arsenal-bossen.

- Han representerer verdiene til fotballklubben, til laget, til lagkameratene og til staben på best mulig måte. Han har vist en ambisjon om å ta klubben til et nytt nivå.

Arteta fortsetter:

- Han pusher og bidrar på innsida. I tillegg blir han respektert av alle i organisasjonen. Han er også kaptein for landslaget sitt, og jeg synes det var en riktig avgjørelse. Jeg er stolt av å kunngjøre dette. Han er en veldig god person til å fylle rollen i klubben.

EKSKLUSIVT: Martin Ødegaard tok seg tid til en prat med Dagbladet i Drammenshallen. Video: Fredrik N. Filtvedt / Rødt Kort Vis mer

For ei tid tilbake uttalte Ødegaard at kapteinsrollen ikke var noe han gikk rundt og tenkte på. Men han var klar hvis han ble spurt.

Han overtar etter Alexandre Lacazette, som har gått tilbake til Lyon.

I engelske søndagsaviser fokuseres det på det nye samarbeidet mellom Ødegaard og Gabriel Jesus.

- Lederskapet (til Ødegaard) gjør Arteta overbevist om at han har funnet den perfekte «wingman» til Jesus etter overgangen fra Manchester City, skriver The Sun on Sunday.

Brasilianeren scoret tre av målene mot Sevilla. Arsenal serieåpner borte mot Crystal Palace fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer