Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tatt på senga av kjærestens kommentar

Norendal etter sjetteplassen: - Har han ikke lyst til å se meg?

IDRETTSPAR: Silje Norendal synes det er deilig at OL er over. I natt kom hun på sjetteplass i Big Air-finalen. I bakgrunnen: Hockeykjæresten Alexander Bonsaksen. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
IDRETTSPAR: Silje Norendal synes det er deilig at OL er over. I natt kom hun på sjetteplass i Big Air-finalen. I bakgrunnen: Hockeykjæresten Alexander Bonsaksen. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Silje Norendal (24) lyktes ikke i nattas Big Air-finale i OL. Hun kom på sjetteplass. Anna Gasser fra Østerrike vant, mens Jamie Anderson (USA) og Zoi Sadowski Synnott (New Zealand) fulgte på de neste plassene.

Etterpå var det en rolig Norendal som møtte norsk presse. De to beste - Gasser og Anderson - var i en klasse for seg. Hun hadde håpet på tredjeplass, men også dette ble for langt opp.

OL 2018: Tidligere snowboardkjører Stine Brun Kjeldaas er gjest i OL-studio. Sammen med Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther, får du alt om dagens OL-døgn: Det historiske gullet til USA, herrenes dominanse på langrennsstafetten, og den ville skøyterekorden til Norge. Med Ingrid Cogorno som programleder. Video: Lise Rafaelse... Vis mer

Norendal reiser nå hjem til Norge. Mye tyder på at dette var siste OL hun deltar i. Kjæresten - hockeyspiller Alexander Bonsaksen (31) - sier at hvis han hadde vært Silje, ville han satset på et OL til.

- Jeg har fått med meg at han har sagt det. Da lurer jeg på om han ikke har lyst til å se meg. Har han fortsatt lyst til å ha meg borte i fire år til? sier Norendal. Og smiler.

Hun fortsetter:

- Jeg ble overrasket da jeg hørte at han sa det. Men - føler jeg meg bra - kan det hende at jeg gjør det. Akkurat nå er jeg veldig sliten. Jeg gleder meg bare til å få en uke hjemme. Jeg er glad for at jeg er ferdig.

Hun kjørte inn til poengsummen 131,5. Hun hadde to tellende run på henholdsvis 70,50 og 61,00. Vinneren Gasser, som også var favoritt, fikk poengsummen 185,0.

OL ble en nedtur for Norendal. I slopestyle endte hun på fjerdeplass. Totalt sett har mesterskapet vært en skuffelse for alle de norske snowboarderne.

DOMMEN: Silje Norendal endte med en samlet poengsum på 131.5. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
DOMMEN: Silje Norendal endte med en samlet poengsum på 131.5. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

Om nattas Big Air-finalen sier hun:

- Jeg hadde håpet å være Zoi i dag (tredjeplass). Men jeg visste at hun fikk vel fortjent på det ene trikset. I dag steppet alle konkurrentene opp. Det er ikke alltid det klaffer når det skal klaffe. Men i dag klaffet det for de fleste. Jeg er kjempeglad på Annas vegne. Hun er en god venninne.

Høye skuldre

Norendal sier det har vært seks stressende måneder:

- Det har vært høye skuldre og mye tanker. Nå blir det deilig med en liten pause. Det har vært mye fokus på det som skal skje her. I slopestyle var det mye opp og ned (på grunn av været). Big Air har vært stressende for meg. Nå er jeg glad jeg er ferdig og får en pause.

- Men du gir deg ikke ennå?

- Jeg har kontrakter ut neste sesong. Jeg håper på en bra sesong til neste år. Så får vi se hva som skjer. Jeg gir meg ikke ennå. Men jeg vet ikke om jeg er villig til å ofre det jeg må ofre fram mot et nytt OL. Det er der det ligger. Det krever mye tid hjemmefra.

Kjæresten Bonsaksen fulgte nattas konkurranse ringside. Til Dagbladet forteller han at det var deilig å se litt andre ting enn hockeyhallen. Norge tapte 1-6 for OAR (Russland) i kvartfinalen i går og er ute.

SMILTE - TROSS ALT: Silje Norendal klarte å bevare humøret, selv om konkurransen ikke svarte til forventningene. Til høyre, sølvjenta Jamie Anderson. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
SMILTE - TROSS ALT: Silje Norendal klarte å bevare humøret, selv om konkurransen ikke svarte til forventningene. Til høyre, sølvjenta Jamie Anderson. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

- Det var gøy å være på plass, sier han om finalen, som gikk i et gnistrende vintervær.

- Du råder henne til å fortsette?

- Jeg sier at det er lett å si det nå (at hun ikke vil satse på et nytt OL). Du har vært fokusert i lang tid og har en liten utladning. Men jeg skjønner henne også. Jeg vet hva som kreves for å være i toppen. Så får vi se. Hvis hun fortsatt er med i verdenstoppen, tror jeg kanskje hun har lyst til å holde på. Hvis ikke, vil hun nok trappe ned etter hvert.

Lovord

Norendal er full av lovord om vinneren Anna Gasser:

SUVEREN: Storfavoritten Anna Gasser innfridde i nattas Big Air. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
SUVEREN: Storfavoritten Anna Gasser innfridde i nattas Big Air. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

- Hun er den første som kommer i bakken og siste som drar. Hun er også den første med turnbakgrunn som lykkes. Hun har klart å kombinere de to tingene, turn og brett. Hun er den som jobber hardest av alle. Hun elsker å være på snø og bruker hver dag til å bli bedre.

For Zoi Sadowski Synnott var tredjeplassen et historisk øyeblikk. Hun er den andre fra New Zealand som tar medalje i vinter-OL. Den første var Annelise Coberger som tok sølv i Albertville i 1992.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!