Tatt på senga

Daniel-André Tande skjønner ikke hvorfor han hoppet bedre i kvalifiseringen enn i rennet. 27-åringen knytter nedturen til fargen på hoppdressen. - Jeg ble overrasket da jeg møtte bakken så fort, sier han.

LYS HOPPDRESS: Daniel-André Tande leverte en meget god kvalik med hvit hoppdress. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB
LYS HOPPDRESS: Daniel-André Tande leverte en meget god kvalik med hvit hoppdress. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Daniel-André Tande gjorde en strålende kvalik til det tredje hoppukerennet i Bischofshofen i går. Han kom på tredjeplass med et hopp på 131 meter.

Men:

I rennet tre timer seinere mislyktes Kongsberg-hopperen. Han hoppet 125,5 meter, endte på 38. plass - og kom ikke til andre omgang.

Japaneren Ryoyu Kobayashi vant foran Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud.

MØRK DRESS: Daniel-André Tande hoppet i mørk dress i konkurransen, men synes ikke den fungerte like godt. Foto: Geir Olsen / NTB
MØRK DRESS: Daniel-André Tande hoppet i mørk dress i konkurransen, men synes ikke den fungerte like godt. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Da Dagbladet møtte Tande på sletta i Paul Ausserleitner-bakken, var han overrasket:

- Det verste er at jeg følte at dette ikke var et dårlig skihopp. Det er litt forvirrende for min del, sier han.

- Enten så må jeg studere video, eller så må jeg oppgradere hoppdressen i kvaliken til renndress igjen. Det er tydeligvis den jeg får resultater med.

27-åringen sikter til at han hoppet med en lys dress i kvaliken og en mørk dress i selve konkurransen.

- Bytter du alltid dress?

- Ja, selvfølgelig. Det kan tyde på at den første kombinasjonen er en bedre kombinasjon enn den andre. Det er kanskje der det ligger.

- Hva er forskjellen på de to dressene?

- Fargen.

TÅMODIG: Daniel-André Tande jobber seg sakte, men sikkert tilbake etter fallet i Plancia i mars. Foto: Geir Olsen / NTB
TÅMODIG: Daniel-André Tande jobber seg sakte, men sikkert tilbake etter fallet i Plancia i mars. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hva har fargen å si?

- Det kan ikke jeg svare på. Det eneste jeg vet ut fra erfaringene er at den ene fargen flyr bedre enn den andre. Så ser du andre på laget som flyr godt med den andre fargen.

- Torsdag blir det kvalik-dressen i både kvaliken og rennet?

- Vi får se. Jeg får legge en plan med støtteapparatet og se om det er en stor forskjell på hoppene eller ikke.

- Overrasket?

- Jeg ble ganske overrasket da jeg møtte bakken så fort, ja. Jeg hadde en ganske god følelse ut av hoppet. Jeg skjønte ikke helt hvorfor det ble så kort.

Forskning har tidligere ikke gitt et klart svar på om fargen på hoppdressen i praksis betyr noe. Først og fremst er det materialet i stoffet som teller - det som påvirker bæreflaten i lufta. Men de psykologiske mekanismene kan aldri undervurderes.

DEN GRØNNE STREKEN I SIKTE: Marius Lindvik ligger på andreplass i sammendraget. Foto: Geir Olsen / NTB
DEN GRØNNE STREKEN I SIKTE: Marius Lindvik ligger på andreplass i sammendraget. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Tande ligger på 18. plass i Hoppuka sammenlagt.

Det fjerde og siste rennet starter klokka 17.30 i dag. Alle sju nordmennene kvalifiserte seg til rennet. Marius Lindvik ligger på andreplass i sammendraget, 17,9 poeng bak Ryoyu Kobayashi.

TV 2 har rettighetene til rennet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer