Grealish om Haaland:

Tatt på senga

Måten Erling Braut Haaland (22) scoret på mot Wolverhampton lørdag kom overraskende på lagkamerat Jack Grealish (27).

GODE LAGKAMERATER: Jack Grealish (t.v.) og Erling Braut Haaland. Foto: NTB
GODE LAGKAMERATER: Jack Grealish (t.v.) og Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Slovenia - Norge, klokka 18.00 lørdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Erling Braut Haaland kommer til Nations League-kampene mot Slovenia og Serbia de neste dagene proppfull av selvtillit. Seinest lørdag scoret han da Manchester City vant 3-0 over Wolverhampton.

I OSLO: Erling Braut Haaland ankommer Norges trening på Ullevaal stadion mandag ettermiddag. I hånda har han en Manchester City-pose. Foto: Lars Eivind Bones
I OSLO: Erling Braut Haaland ankommer Norges trening på Ullevaal stadion mandag ettermiddag. I hånda har han en Manchester City-pose. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Nordmannens 2-0-scoring på sjarmerende Molineux Stadium tok lagkamerat Jack Grealish på senga. Dette var det første av i alt 14 mål for City han scoret fra utenfor 16-meteren.

- Jeg sa til ham: «Jeg visste ikke at du kunne score fra utenfor boksen», sier Grealish, ifølge Manchester Evening News.

Med den såkalte «boksen» i fotball menes enten femmeteren eller 16-meteren, men først og fremst 16-meteren.

Som grafikken viser over, har Haaland scoret åtte av 14 City-mål innenfor femmeteren. Fem av målene har kommet mellom femmeteren og 16-meteren. Og lørdag skjedde det for første gang denne sesongen: Med høyrebeinet dro han av et skudd fra utenfor 16-meteren og scoret (gul prikk).

Grealish - som selv sørget for det første målet på Molineux - skryter uhemmet av Haaland:

- Han har kommet inn og endret kampene våre sammenliknet med forrige sesong. Da spilte vi med en falsk nier. I år har vi etter min mening fått den beste spissen i verden, sier han.

- Han er besatt av å score mål og være i boksen, noe som er strålende egenskaper for en spiss. Det er opp til oss å få ballene inn i boksen.

TULL OG TØYS: Erling Braut Haaland har en høy stjerne i garderoben, både i Manchester City og på landslaget. Her lekeslåss han med midtstopper Leo Skiri Østigård. Foto: Lars Eivind Bones
TULL OG TØYS: Erling Braut Haaland har en høy stjerne i garderoben, både i Manchester City og på landslaget. Her lekeslåss han med midtstopper Leo Skiri Østigård. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Selv om Haaland ikke alltid gir av seg selv i intervjuer - eller stopper for fansen - oppleves han som en svært trivelig kar for lagkameratene.

- Han er ærlig talt en strålende person å være rundt. Jeg kan ikke få snakket høyt nok om ham, sier Grealish.

- Han er ydmyk for det han har oppnådd i karrieren allerede. Det hjelper også at han setter ballen i nettet hele tida.

Grealish og England møter Italia fredag og Tyskland mandag i de neste kampene i Nations League. Laget ligger sist i gruppa, som også består av Ungarn, og må vinne for ikke å rykke ned fra nivå A.

Nations League

Norge43106-310
Serbia42117-47
Sverige41035-63
Slovenia40223-82

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer