Taus etter nedtur

Emil Iversen ble ellevte beste nordmann på 15 kilometer fri. Etter rennet kom Johannes Høsflot Klæbo med klar beskjed etter nedturen.

RETT FORBI: Emil Iversen gikk rett forbi media for andre dag på rad. Video: Løkås / Haarstad. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Emil Iversen har hatt en variert sesongstart. Han har vist god form i klassisk både på Beitostølen og i Ruka, men i fristil og i sprint har han slitt.

Iversen er vanligvis den mest snakkesalige av alle på landslaget, men i det siste har han lekt katt og mus med journalistene i pressesonen. 30-åringen har elegant sneket seg ut av områdene hvor intervjuene blir gjort med et lurt smil rundt munnen.

SPRINT: Johannes Høsflot Klæbo har lagt sponsorbråket bak seg, og var helt suveren på sprinten, Emil Iversen ville ikke snakke med media, og Johanna Hagström synes brillene er viktigere enn pallplass i verdenscupen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

Usikker

Det gjorde han også lørdag. Iversen ville ikke si noe om 23.-plassen. 10 nordmenn var bedre. Nå er spørsmålet hva som skjer framover.

Iversen har ikke lagt skjul på at han ønsket et konkurranseopphold før OL. Det er blitt snakket om Tour de Ski-nei og en seinere ankomst på OL-precamp i januar, men som landslagstrener Eirik Myhr Nossum påpekte tidligere i høst:

- Tour de Ski kan inntil videre være et viktig uttaksrenn. Det kan hende han må dit hvis han vil til OL. Det er mye hvis og om i dette regnestykket.

Etter de to første verdenscuphelgene og vissheten om at det venter 15 kilometer fri og sprint i fristil i Davos neste helg, er neppe de to siste strekene satt på regnestykket.

BETENKT: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BETENKT: Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Kommer til å gå fort

For Norge ble det generelt en festdag. Laget tapetserte pallen og hadde ti av de tjue første plassene.

Simen Hegstad Krüger fikk en deilig revansj, mens Martin Løwstrøm Nyenget slo til med et kjempeløp etter covid-trøbbel tidligere i høst.

JUBEL: Simen Hegstad Krüger jublet sammen med Hans Christer Holund og Martin Løwstrøm Nyenget. Foto: Bjørn Langsem
JUBEL: Simen Hegstad Krüger jublet sammen med Hans Christer Holund og Martin Løwstrøm Nyenget. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Sistnevnte var i fyr og flamme over egen prestasjon, men følte med Iversen:

-Det er ikke noe som skjer. Emil er blid når han kommer på hotellet. Rett etter renn er han skuffet, og det er et godt tegn. Han kommer til å slå tilbake, sier dagens tredjemann til Dagbladet.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum sier nok at Iversen helst skulle ha vært litt bedre i dag, men påpeker at rennet ikke er noen krise:

FORKLARER: Eirik Myhr Nossum. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORKLARER: Eirik Myhr Nossum. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Han er ikke helt der han skal være. Jeg kunne ha svartmalt det, men det er ikke bånn i bøtte. Han har vært mye dårligere tidligere enn nå. Samtidig så er jeg ikke bekymret, han har levert gode renn denne sesongen også.

Dagens 12. mann, Johannes Høsflot Klæbo, har sympati med kameraten.

- Det er kjedelig med Emil. Samtidig så vet vi alle hva han er kapabel til på gode dager. Han var nummer to på klassisk forrige helg, så vi skal ikke avskrive han helt ennå. Han kommer til å gå fort, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

- Tror du han må legge om sesongplanen nå for å komme til OL?

- Det blir spennende å se. Jeg håper han får fart på kroppen og får gjøre det som passer ham best.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer