Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taus om årsaken til Brann-overgangen

Oslo-klubben ville beholde ham, men Gashi ville bort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brann har sikret seg midtbanespilleren Ardian Gashi (25) fra Vålerenga. Det bekrefter bergenserne på sin hjemmeside.

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg har ambisjoner om å ta gull med klubben, sier Gashi, som i så fall vil vinne to seriemesterskap på rad.

Klubbene er enige om en overgangssum, som ifølge iBergen.no betaler Brann sju millioner kroner for midtbaneterrieren. Det er investorselskapet Hardball - som også tidligere har hjulpet Brann med spillerkjøp - som står bak finansieringen. Gashi kom til Bergen i ettermiddag for å signere kontrakten.

Ifølge Bergensavisen har Gashi signert en kontrakt som binder ham til Brann Stadion ut 2010-sesongen. Den tidligere Ørn Horten- og Molde-spilleren hadde kontrakt med VIF ut 2009.

- Jeg har hatt tre og et halvt fantastiske år i Vålerenga, med en enorm støtte fra både klubben og supporterne. Men av personlige årsaker, som jeg ikke kan eller vil gå inn på, ønsket jeg et klubbytte, sa Gashi på dagens pressekonferanse.

Klanen oppgitt

Ardian Gashi har vært mye inn og ut av Vålerenga-laget i år, og signaliserte tidligere i sommer at han ikke var fornøyd med den situasjonen. Søndag var han ikke med i VIF-troppen som reiste til Stavanger og vant mot Viking.

- Vi har sett grådige spillere før og ser det igjen og igjen og igjen. De har ikke den klubblojaliteten andre har. Det er kun penger som gjelder, sier talsmann i Klanen, Gjermund Nortug til Dagbladet.no.

FRA OSLO TIL BERGEN: Ardian Gashi har signert for Brann, og skal spille der ut 2010-sesongen. Foto: SCANPIX
FRA OSLO TIL BERGEN: Ardian Gashi har signert for Brann, og skal spille der ut 2010-sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer

Gashi har vært en av de mest populære spillerne blant supporterne, men akkurat nå er ikke Klanen særlig fornøyd.

- Han var ikke på trening i dag, så jeg lurte på om han var skadd, men han hadde rett og slett sykemeldt seg og truet gjennom at han skulle få gå. Klubbledelsen ble truet så hardt at de til slutt sa ja. Det er nok et tegn på at spillerne overgår hverandre i grådighet og manglende lojalitet.

- Ønsker du ham lykke til?

- Nei, jeg ønsker ham ikke lykke til. Han kan kjøpe seg en paraply, sier Nordtug.

Branns tredje kjøp

Gashi blir klar for serielederen umiddelbart, og kan dermed spille kampen mot Stabæk 11. september.

Dette er Branns tredje kjøp i sommer. Fra før har klubben sikret seg Thorstein Helstad og Armann Björnsson. Vålerenga har på sin side bare hentet inn Rune Lange, og har hatt en stor opprensking i stallen - som har betydd farvel til Hoset, Skiri, Mabizela, Melkadze og nå altså Gashi.

- Det er nå 37 timer til fristen går ut, det blir vanskelig å finne en erstatter for Gashi, sa Nordtug i ettermiddag.

image: Taus om årsaken til Brann-overgangen

- En tung sak

Lars Bohinen legger ikke skjul på at dette er en overgang Vålerenga ikke ønsket.

- Dette har vært en krevende og tung sak for oss. Som klubb følte vi oss presset av en spiller som ville forlate oss, sier Bohinen til VIF.no.

Oslo-klubben ville gjerne beholde ham, men klarte ikke overtale spilleren.

- Adrian er en profesjonell spiller, men vi fikk etter hvert følelsen av at han ikke hadde motivasjon til å være her lenger, sier Bohinen.

Lavere Brann-odds

Oddsen på Brann som seriemester gikk fra 3,50 til 3,00 hos tippeselskapet Centrebet, etter at klubben bekreftet at de hentet Ardian Gashi.

Dermed rangeres Brann alene på andreplassen hos Centrebet.

- Dette vil er en signering som er midt i blinken for Brann. Ardian Gashi vil elske å spille foran Brann-publikummet og Brann-fansen vil elske stå på-viljen hans tilbake. Men fremfor alt vil Gashi heve Branns midtbane drastisk, sier pressesjef Frank Hansen i Centrebet.

Rosenborgs odds gikk fra 2,00 til 2,20 da nyheten sprakk, men trønderne er fortsatt favoritter.

FRA OSLO TIL BERGEN: Ardian Gashi har signert for Brann, og skal spille der ut 2010-sesongen.
SJU LANDSKAMPER: Ardian Gashi har spilt sju ganger for Norge.