GRATULERER MED DAGEN: Petter Northug sa ikke et eneste ord til pressen i dag, hverken om Tour de Ski eller Aylar Lie.Foto: Anders Skjerdingstad.
GRATULERER MED DAGEN: Petter Northug sa ikke et eneste ord til pressen i dag, hverken om Tour de Ski eller Aylar Lie.Foto: Anders Skjerdingstad.Vis mer

Taus om Aylar-bildene

Her er Petter Northug klar for å teste de nye VM-løypene i Val di Fiemme på 26-årsdagen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Tour de Ski har forflyttet seg til Val di Fiemme.

Rett før klokka to kom bursdagsbarnet Petter Northug (26) til stadion, for å teste de nye løypene som skal benyttes i morgendages klassiske fellesstart - og ikke minst VM neste år.

Som varslet sa han ikke et eneste ord til den ventende pressen, verken om smørebommen som kan ha kostet ham seieren i Tour de Ski, eller dagens Se og Hør-oppslag om vennskapet til Aylar Lie.

Selv ikke pappa John fikk svar da han fra litt avstand ropte «Gratulerer med dagen, Petter».

Da Dagbladets fotograf i tillegg gratulerte Northug med å ha havnet på forsiden av Se og Hør på bursdagen, smilte imidlertid skistjernen godt:

- Ja, ja ...

Mediefri
Det har lenge vært klart at Petter Northug skulle ha mediefri på dagens hviledag i Tour de Ski. I ettermiddag blir det en liten bursdagsmarkering.

- Vi har kjøpt en marsipangris til ham, humrer pappa John, som testet den nye løypa før sønnen i dag.

- Den er knallhard, konstaterer han.

- Møkkablad
Det er i dagens Se og Hør at langrennsløper Petter Northug og pokerambassadør Aylar Lie igjen er omtalt som et par, og Northug vet godt hva som pryder forsiden av sladrebladet.

Pressetalsmann Otto Ulseth fortalte Dagbladet tidligere i dag at han ble oppringt om artikkelen onsdag ettermiddag. Han har ikke selv sett artikkelen.

- Se og Hør er et møkkablad. Vi vet hva de holder på med, og hvorfor de er til. Det er et møkkablad vi skal være nøye med å ikke la oss injuriere av, sier han til Dagbladet.

Han avviser også at Northug kan påvirkes sportslig av romanseoppslaget oppslaget.

- Nei, det gjør det ikke. Men det er nok noen i og utenfor Se og Hør som tenker at det gjør det. Men nei, det tror jeg altså ikke at det gjør, sier han.