PÅ VEI BORT: Moldes Erling Braut Håland i Eliteseriekampen mellom Vålerenga-Molde på Intility Arena.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ VEI BORT: Moldes Erling Braut Håland i Eliteseriekampen mellom Vålerenga-Molde på Intility Arena. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Erling Braut Håland til RB Salzburg

Tause om Håland-overgang

Erling Braut Håland sto over returkampen mot Laci på grunn av forhandlinger med RB Salzburg. Både pappa Håland og rådgiver Pedersen vil ikke kommentere situasjonen.

Erling Braut Håland (18) sto over kvalifiseringskampen mot Laci torsdag. Ole Gunnar Solskjær bekreftet ovenfor NRK at Molde har akseptert et bud på stortalentet. Budet kommer fra østerrikske RB Salzburg og som følge av forhandlingene som foregår, var ikke unggutten å se i Albania.

- Vi er fornøyd med budet Salzburg har kommet med. Nå er det opp til klubben og Erling å bli enige. Helt fra da Erling kom til oss har vi visst at han kom til å forlate oss på et tidspunkt. Så får vi se om det blir nå eller snart, forteller Molde-treneren.

Tause

Håland ble sist sett hjemme på Vestlandet, hvor han trente sammen med Bryne onsdag. Både pappa Alf-Inge Håland og rådgiver Tore Pedersen var tidligere i uka på besøk i Monte Carlo for å rådføre seg med agenten Mino Raiola, som blant annet har Zlatan på sin liste.

- Jeg kan bekrefte at Alf-Inge Håland og jeg var i Monte Carlo for å prate med Raiola. Mer kan jeg kan ikke si, sier Tore Pedersen til TV 2.

I spørsmål fra Dagbladet om Håland fortsatt er i Norge eller er på vei til Østerrike for å vurdere en mulig overgang til RB Salzburg, vil Pedersen ikke svare på.

- Jeg har ingen kommentar nå. Pressen vil bli informert når noe er bestemt, skriver Pedersen til Dagbladet.

Moldes neste kamp er borte mot Lillestrøm på søndag. Tilhengere av Molde ønsker nok å få vite om Håland stiller til kamp eller ikke.

- Når kan vi vente oss en avklarering på situasjonen?

- Se svar over, skriver Pedersen.

Dagbladet har heller ikke lykkes å komme i kontakt med pappa Håland som per dags dato fungerer som agent for sønnen.

- Hvis det gjelder Erling så har jeg ikke så mye mer å si enn at han har fått tillatelse til å snakke med andre klubber da de har godtatt et bud, sier pappa Alf-Inge Håland til TV 2.

- Nå er det opp til spilleren eventuelt å bli enig. Det kan sikkert ta litt tid. Erling trives veldig godt i Molde, der han har hatt fin utvikling, men må selvfølgelig tenke seg om når klubben ønsker å selge ham, opplyser han.

Stor interesse

Unggutten har fått mye oppmerksomhet den siste tida. Før tilbudet fra RB Salzburg kom på bordet, ble det opplyst at Manchester United hadde interesse i Molde-spilleren. Det engelske laget har sett Håland spille ved flere anledninger, blant annet da han scoret fire ganger mot Brann.

Også Cristiano Ronaldos nye klubb, Juventus, skal ha vært til stede for å se stortalentet i aksjon.

Nå har vi derimot all grunn til å tro at Braut Håland nærmer seg en overgang til RB Salzburg. Hva som er årsaken til valget, vites ikke.

- Det vil jeg dessverre ikke kommentere, skriver Pedersen.

Fornuftig

Etter det Dagbladet erfarer, har far Håland brukt lang tid på å finne fram til hvilken klubb som passer sønnen best. Tanken om at sønnen får mer spilletid i Salzburg enn i Juventus og Manchester United, er en mulig idé. Det tror i alle fall fotballekspert Carl-Erik Torp.

- Dette er et spennende og fornuftig valg, både for Braut Håland og Molde. Det kan bli en veldig god deal for Molde og et steg opp for Håland, sier Torp til Dagbladet.

Torp mener at Håland gjør lurt i å velge Salzburg foran andre, større klubber.

- Det er smart å ta et slikt mellomsteg. I Salzburg mener jeg han kan komme tettere på en mulig rolle på laget. Det er fort å la seg friste av andre større klubber og navn, men der ville han brukt lengre tid på å kjempe seg inn på laget, sier Torp.

Dette tror eksperten at pappa Håland har tenkt grundig gjennom.

- Han har nok lenge vurdert hva som vil gi best sportslig opplegg for sønnen. I Salzburg kan Hålands kurve fortsette å gå oppover, slik vi har sett i vår. Salzburg er også kjent for å utvikle spillere videre, sier Torp og legger til:

- Det at klubben er villig til å legge så store summer på bordet viser at de tar Håland alvorlig. Det er gøy å se at unge, norske spillere er ettertrakta i utlandet.

Gigantisk salgssum

Ifølge Eurosport skal salgssummen ligge på 50 til 60 millioner kroner. Dersom summen går så høyt, kan Braut Håland bli den dyreste spilleren solgt fra en norsk klubb.

Håland har spilt 14 kamper for Molde denne sesongen og har scoret åtte seriemål.