Tause om Norges VM-sjanser

- Det er to gode kandidater, sier direktør Sarah Lewis i Det internasjonale skiforbundet (FIS) diplomatisk. Verken hun eller de øvrige delegatene i FIS' inspeksjonsgruppe vil si et ord om det synes å gå Norges vei for å få tildelt alpin-VM i 2005.

Leder av søkerkomiteen Petter Rønningen er derimot større optimist enn noen gang etter at FIS-delegasjonen avsluttet sin befaring av alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell i dag.

- Vi er godt forberedt og holder skjemaet i kampen om å vinne dette mesterskapet. Vi akter å stå på til siste slutt, men har allerede nå en god følelse, sier Rønningen.

Det er FIS' inspeksjonsgruppe som innstiller hvilken av de to kandidatene - italienske Bormio eller Hafjell/Kvitfjell - som bør bli VM-arrangør i 2005.

- Vi skal nå gjennomgå alle fakta og inntrykk. Svaret på hvem som blir foretrukket får dere ikke før 1. juni neste år, sier Sarah Lewis.

Bedre rustet

At Norge nå står bedre rustet til å arrangere VM i alpine fartsdisipliner enn da Hafjell/Kvitfjell søkte forrige gang, synes hevet over tvil i den norske leiren.

- Siden den gangen er det skjedd mye positivt på utbyggingssiden, og vi står fortsatt overfor store investeringer, sier skipresident Jan Jensen til NTB. Han legger ikke skjul på at han vil bli svært overrasket og forbauset dersom den norske søknaden ikke vinner fram denne gangen, og mener det må skikkelig forklaring til dersom nok et stort alpin-mesterskap havner i Mellom-Europa.

Norden har ikke arrangert noe alpin-VM siden Åre i 1954. Dessuten antas det å ha stor betydning at Kvitfjell i forrige måned fikk status som nasjonalanlegg.

Uavhengig

Å argumentere med at Torino skal arrangere OL i 2006, og at det derfor vil være galt at Italia også skal få alpin-VM i 2005, preller imidlertid av på FIS-inspektørene.

- Vi tar vår avgjørelse på uavhengig grunnlag, sier direktør Sarah Lewis.

Bakkeansvarlig i FIS, Bernhard Russi, gir uttrykk for tilfredshet med traseene både i Hafjell og Kvitfjell. Det har tidligere vært en del innvendinger mot dameløypene. Denne skepsisen synes nå å ha forsvunnet.

(NTB)