Taushetsplikt gjelder ikke trenere og spillere

RBK presiserer.

(Dagbladet.no): Rosenborg sjokkerte tidligere ledere og spillere da klubbens reglement om taushet utad ble kjent torsdag.

- Da jeg leste det, trodde jeg nesten det var aprilsnarr. Det er litt uvirkelig, og jeg forstår det ikke, sa trenerveteran Bjørn Hansen til Dagbladet.no

Hansen måtte fordøye opplysningene før han kunne si noe mer. Så overrasket ble Nils Arne Eggens tidligere assistent.

I kveld har Rosenborg sendt ut en pressemelding, der klubben ser seg nødt til å presisere taushetserklæringen ansatte er pålagt å undertegne - og holde livet ut.

- Vi erkjenner at presisjonsgraden kunne ha vært bedre, og har derfor presisert hva vi legger i taushetserklæringen, skriver RBK på klubbens hjemmeside.

Rosenborgs presisering ligger delvis i at spillere ikke må undertegne kontrakten, den er bare myntet på ansatte i administrasjon og klubbstyre. Dette ble formidlet de ansatte på Lerkendal i dag.

Det er businessen trønderne vil holde hemmelig, ikke det sportslige. De vil ikke at kommersielle avtaler skal spres til neste arbeidsgiver - og slik er det også i de fleste andre ordinære norske bedrifter.

- Det har vi også sagt hele tida, dette gjelder ikke spillere og trenere, sier RBK-direktør Nils Skutle til Dagbladet.no.

Klubben oppgir at erklæringen ble laget av klubbens juridiske rådgivere, i samarbeid med arbeidsgiverorganisasjonen NHO.  Og ifølge pressemeldingen liker Rosenborg fortsatt åpenhet - som i Eggens dager på Brakka.

Ytringsfriheten beholder alle ansatte, uansett kontrakt.

NORMAL AVTALE: Nils Skutle sier til Dagbladet.no at taushetsplikten bare gjelder klubbens forretninger, som er konkurranseutsatt. Foto: Scanpix
NORMAL AVTALE: Nils Skutle sier til Dagbladet.no at taushetsplikten bare gjelder klubbens forretninger, som er konkurranseutsatt. Foto: Scanpix Vis mer

Det samme sier Skutle. Han mener saken er misforstått og har fått altfor stor oppmerksomhet, på feil grunnlag.

- Dette har ingenting med ytringfrihet å gjøre, og Brakka skal være like åpen som før. Og vi skal være rause og omgjengelig, sier Skutle.