OL-GREN?: Hele 26 sportsgrener søker om å bli inkludert under sommer-OL i Tokyo i 2020. Blant forslagene finner man både tautrekking, sjakk og bridge. FOTO: Aleksander Nordahl / NTB / SCANPIX
OL-GREN?: Hele 26 sportsgrener søker om å bli inkludert under sommer-OL i Tokyo i 2020. Blant forslagene finner man både tautrekking, sjakk og bridge. FOTO: Aleksander Nordahl / NTB / SCANPIXVis mer

Tautrekking vil bli OL-gren

Søker om å bli inkludert i 2020-lekene.

Hele 26 sportsgrener søker om å bli inkludert under sommer-OL i Tokyo i 2020. Blant forslagene finner man både tautrekking, sjakk og bridge.

Fredag meldte arrangørene at de har en liste med 26 ulike sportsgrener som alle ønsker å delta i OL om fem år. Blant forslagene finner man blant annet bowling og orientering, i tillegg til polo og sumobryting. Tautrekking var olympisk gren mellom 1908 og 1920, og er blant forslagene som ble fremmet fredag.

En forkortet liste presenteres 22 juni, og så kan arrangøren komme med forslag til Den internasjonale olympiske komité (IOC).

- En del av grenene har jeg ikke hørt om før, sa sjefen for Tokyo-OL, Yoshiro Mori.

Bestemmer seg før Rio IOC tar en endelig beslutning i august neste år. Spesielt forslaget om baseball/softball regnes som en av favorittene, ettersom idrettene er svært utbredt i Japan. Baseball og softball var med i det gode selskap fra 1996-2008, men ble fjernet foran London-OL.

Det er flere kriterier for om en gren kan inkluderes i OL. De må være populære blant unge, øke oppslutningen om Tokyo 2020 og møte IOCs krav.

De 26 grenene som skal vurderes er:

Luftsport, amerikansk fotball, baseball/softball, bowls, bowling, bridge, sjakk, dans, innebandy, frisbee, karate, kurvball, nettball, orientering, polo, racquetball, rulleskøyteidretter, klatring, squash, sumobryting, surfing, tautrekking, undervannsidretter, vannski, wakeboard og wushu.

(NTB)