I HARDT VÆRT: Nicklas Bendtner fra da han sto fram på pressekonferansen etter at saken ble kjent. Foto: NTB scanpix
I HARDT VÆRT: Nicklas Bendtner fra da han sto fram på pressekonferansen etter at saken ble kjent. Foto: NTB scanpixVis mer

Taxisjåføren siktes for voldsforsøk i Bendtner-saken

Taxisjåføren som nylig ble påført dobbelt kjevebrudd av Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner, blir selv siktet for voldsforsøk i saken.

Det var den danske storavisen BT som først omtalte den oppsiktsvekkende utviklingen i saken fredag, men da var det ikke kjent hva sjåføren ville bli siktet for.

Noen timer senere bekreftet advokat Mette Grith Stage til det danske nyhetsbyrået Ritzau at hennes klient blir siktet for forsøk på vold. Det er foreløpig ikke er tatt ut en formell siktelse, men Stage sier hun har fått vite at det kommer til å skje.

- Hvordan min klient forholder seg til siktelsen, har jeg ingen kommentarer til før jeg har hatt mulighet til å gå gjennom saken og holde et møte med min klient, skriver Stage i en epost til Ritzau og legger til:

- Min klient er noe overrasket over dreiningen saken har tatt, skriver hun videre

Stage er en av Danmarks mest profilerte forsvarsadvokater.

Tatt i forsvar

Ifølge BT skal politiet ha tatt ut siktelse mot taxisjåføren etter å ha sett gjennom overvåkningsbildene som foreligger fra episoden i sentrum av København forrige helg.

Nicklas Bendtner er siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter voldsepisoden som endte med at drosjesjåføren ble påført dobbelt kjevebrudd. Fotballstjernen nekter samtidig skyld.

Mandag i forrige uke la Bendtners kjæreste Philine Roepsdorff ut et innlegg på Instagram. Der hevdet hun at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar som følge av at taxisjåføren skal ha oppført seg truende og «gikk amok».

RBK avventer

Den forklaringen har direktøren for taxiselskapet som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte, avvist. Han hevdet videre at videobildene fra episoden skal understøtte det.

Taxien som var involvert, skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra innsiden av bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet. Materialet skal være overlevert politiet.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug opplyste i forrige uke at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer politiets behandling av saken.

(NTB)