Trondheim  20180911.
Nicklas Bendtner  stiller på pressetreff i forbindelse med  påståtte voldsanklager.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Trondheim 20180911. Nicklas Bendtner stiller på pressetreff i forbindelse med påståtte voldsanklager. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Nicklas Bendtner anklaget for vold

Taxisjef avviser at Bendtner handlet i selvforsvar

Sjefen til taxisjåføren som ble påført kjevebrudd av Nicklas Bendtner går til frontalangrep på påstanden om at RBK-profilen skal ha handlet i selvforsvar.

Bendtner er siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter episoden i sentrum av København natt til søndag. Selv nekter fotballstjernen skyld.

Mandag la i tillegg Bendtners kjæreste Philine Roepsdorff ut et innlegg på Instagram. Der hevder hun at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar da han slo taxisjåføren. Den forklaringen avviser direktøren for taxiselskapet som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte.

– Slik jeg ser det, foregikk ikke overfallet slik Nicklas Bendtners kjæreste har beskrevet det i mediene. Når man ser opptakene fra videoovervåkingen, er det ikke tvil om hva som skjedde, og at han ble overfalt, hevder Jan Britze, direktør i Jan's Taxi, i et intervju med fagbladet 3F.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men bekrefter at han har sett videoopptaket som ble gjort i forbindelse med episoden i København natt til søndag.

BEKLAGER: Nicklas Bendtner møtte pressen etter en voldelig hendelse natt til søndag. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Vil komme for dagens lys

Taxien som var involvert skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra inne i bilen og også et område på utsida av kjøretøyet.

Videomaterialet skal være overlevert til politiet.

– Når saken kommer for retten, vil det komme for dagens lys hva som har skjedd, sier Britze.

Nicklas Bendtner måtte stå skolerett foran pressen i Trondheim tirsdag. Der ville han si minst mulig om saken mens etterforskningen pågår, men avviste at han er en voldsmann.

Hard kritikk

I Norge har Rosenborg fått mye skryt for hvordan de har håndtert Bendtner-saken, men i Danmark er tonen en helt annen.

Etter gårsdagens pressekonferanse gikk Ekstra Bladets sportssjef, Allan Olsen, hard ut i en kommentar mot Rosenborg og Bendtner. Blant annet fikk Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, gjennomgå av Olsen.

- Når Dyrhaug utstrålte hvor lite hun ønsket å være i sentrum for pressemøtet, ble det en ytterst pinlig affære, hvor de samme svarene seilet gjennom lokalet igjen og igjen. «Den gode dialog» og «prosessen» ble sagt så mange ganger av den norske fotballederen at det var en full plate i bullshit-bingo, skrev sportssjefen.

Jesper Mathiesen, og flere andre norske eksperter, var av en helt annen oppfatning.

- Det er mange klubbledere i Norge som har mye å lære av Tove Moe Dyrhaug. Rosenborg har løst dette på en meget proff og ryddig måte, og de svarer så godt de kan på det de kan. Det så ut til at Bendtner hadde lyst å svare på et par av spørsmålene, men det beste var nok å la være, skrev Mathisen - som en av flere - på Twitter.

Stjerneadvokat

Etter hendelsen i København har Bendtner skaffet seg en stjerneadvokat. Mannen som skal forsvare fotballstjerna, er ingen ringere enn Anders K. Németh.

Han er et kjent navn i Danmark. Ifølge BT har han nærmest spesialisert seg på saker som får stor medieoppmerksomhet.

Németh er sønnen til en annen profilert advokat, Karoly Nemeth. Han har tidligere hatt idrettsstjerner som Michael Rasmussen (dopingtatt syklist) og Peter Schmeichel på klientlista.

På Némeths hjemmesider står det beskrevet at han er «en av Danmarks mest erfarne og respekterte forsvarere i saker om påstått økonomisk kriminalitet».

Németh har tidligere forsvart den kontroversielle politikeren Peter Brixtofte (V), i tillegg til å ha vært forsvarsadvokat i Stein Bagger-saken, som er en av dansk histories største bedragerisaker. Så seint som i forrige uke fikk han en av sine klienter frikjent i en voldssak, skriver BT.

Det var også Németh som representerte journalisten Henrik Qvortrup i Se&Hør-skandalen, der bladet drev ulovlig overvåkning av danske kjendisers kredittkort.