Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TDF-nei gir Kristoff VM-problemer

- Men jeg skal komme opp med god løsning, lover treneren.

ALTERNATIV OPPLADNING: Om Alexander Kristoff sykler Giro d´Italia i stedet for Tour de France, gir det store omveltninger på siste del av sesongplanen til nordmannen. Trenerens hovedbekymring er VM i Richmond i september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ALTERNATIV OPPLADNING: Om Alexander Kristoff sykler Giro d´Italia i stedet for Tour de France, gir det store omveltninger på siste del av sesongplanen til nordmannen. Trenerens hovedbekymring er VM i Richmond i september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Ryktene går om at Katjusja vurderer å sende Alexander Kristoff til Giro d´Italia i stedet for Tour de France.

- Foreløpig har jeg hørt at jeg skal til touren, men vi har ikke gått igjennom programmet ennå. Giroen frister litt hvis jeg får et helt lag i ryggen, sier 27-åringen til procycling.no.

Lagkompis Luca Paolini har uttalt at han skal til det italienske etapperittet sammen med nordmannen, noe som har gjort at ryktene har tiltatt i styrke.

• Les også: Tour de France i fare for Kristoff

- Perfekt for Rodriguez Trener Stein Ørn forstår at det russiske laget vurderer å sende Joaquim Rodriguez til Tour de France:

- Det er et perfekt Tour de France for Rodriguez. Det er nesten så man tror de har satt seg ned på møterommet til ASO og funnet ut en måte å få alle klatrerne til rittet på. Hadde det vært tempoetapper på fem-seks mil, hadde ikke Rodriguez tatt turen, mener Ørn.

Selv om 2015-ruten lokker klatrerne med fem fjelltoppavslutninger, og flere etapper som avsluttes på toppen av bakker som favoriserer eksplosive ryttere, mener Kristoffs trener det går an å balansere Katjusja-laget mellom to ryttere.

- Jeg tror Katjusja er villige til å gjøre nær sagt hva som helst for Alex. Han er tross alt en av kapteinene der, og det går an stille til start i Tour de France med to tanker i hodet. Dessuten er det noe skummelt med å satse på utelukkende én kaptein. Dersom det dukker opp en skade underveis, hva gjør man da? Samtidig er det åpenbart at Rodriguez ønsker å sykle, og at han vil ha best mulig lag rundt seg.

Treneren: - Rosa er noe annet enn gult Ørn sier følgende om hvilke muligheter de ser åpne seg om valget ender opp med giroen fra 9.-31. mai:

- Det er mulig å kjøre seg inn i rosa trøye, men rosa er en annen farge enn gult. Men jeg ser jo også at man i løpet av en idrettskarriere gjerne skal vinne etapper i alle Grand Tours. Det er likevel tid nok til å få til det senere.

- Hva taler imot Tour de France?

- Hvis Alex velger å sykle giroen, blir laget i prinsippet designet rundt ham. I Tour de France blir det trolig en slags 50/50-løsning, som det ble i år, og det taler jo litt imot, svarer Ørn.

Norske etapperitt ryker Hvilken løsning det russiske laget faller ned på, blir trolig avklart i løpet av den pågående samlingen i Calpe.

Men Kristoff har som nevnt ikke fått noen avklaring ennå, og fredag er det pressedag på den spanske solkysten.

Å erstatte touren med giroen vil medføre store omveltninger i sesongopplegget til Stavanger-mannen:

 * De norske etapperittene Tour of Norway, Tour des Fjords og trolig også Arctic Race blir en attraksjon fattigere.

* VM-oppkjøringen må også omstruktureres.

Skal tåle to Grand Tours Ørn ser helst at stesønnen sykler Tour de France neste sommer, og tenker først og fremst på hensynet til norsk sykkelsport.

- Jeg tror det er viktig for oss å ha med en rytter som kan hevde seg i touren. Dernest vil dette gå utover de hjemlige etapperittene. Vi kan håpe at Edvald og andre tar opp hansken der neste sesong, men selvsagt er det viktig for arrangørene at de norske stjernene dukker opp.

Team Kristoff har lagt opp en utviklingsplan som sier Giro d´Italia i to år, Tour de France i to år — og deretter to Grand Tours i løpet av samme sesong.

Vil helst unngå vueltaen Sånn sett passer det godt inn å forsøke seg på giroen og vueltaen i 2015, men problemet er Richmond-VM i september.

- Sesongen er splittet i tre deler for Alexanders del, og det er ingen diskusjon rundt delen som stanser med Paris-Roubaix. Del to går derfra til NM, og stanser der om det ikke blir Tour de France.

- Man kan selvsagt kjøre Vuelta e Espana, men Mikal Kwiatkowski (årets verdensmester, vår anm.) viste at det er flere måter å komme seg i form til mesterskapet på. Jeg synes ENECO Tour er et veldig spennende ritt, og vil helst holde Alexander i gang med midre etapperitt og endagersritt fram mot Richmond. Det er mange gode ritt på høsten, så jeg skal helt sikkert komme opp med en god plan, sier Ørn før han legger til:

- Men det aller beste er å komme ut av touren på en god måte.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media