VILLE PROTESTER: Terje Hauge står ikke høyt i kurs hos Twente-spillerne i kveld. Den norske dommeren pekte på straffemerket hele tre ganger - med god hjelp fra sine assistenter. Foto:  EPA/FELIPE TRUEBA
VILLE PROTESTER: Terje Hauge står ikke høyt i kurs hos Twente-spillerne i kveld. Den norske dommeren pekte på straffemerket hele tre ganger - med god hjelp fra sine assistenter. Foto: EPA/FELIPE TRUEBAVis mer

Team Hauge får pepper etter tre Spurs-straffer

- Minst to av tre var feil, mener Martin Andresen.

||| Tottenham - Twente 4-1

(Dagbladet): Aldri er det blitt dømt flere straffer (11) på én og samme kampdag i Champions League-historien enn onsdag kveld.

Ingen dommere ga flere enn Terje Hauge - som pekte på ellevemeteren hele tre ganger da Tottenham knuste Twente 4-1 på White Hart Lane.

Gareth Bale mener nordmannen gjorde rett hver gang:

- Kvalifiserer forseelsen til straffe bør det dømmes, og jeg synes samtlige var korrekte, sier han ifølge nyhetsbyrået PA.

SATTE PUNKTUM: Gareth Bale jubler for 4-1. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
SATTE PUNKTUM: Gareth Bale jubler for 4-1. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Midtstopper Ledley King la merke til at Hauge tok seg god tid før han blåste.

- Jeg vet ikke om det var fordi han lyttet til assistenten bak målet, sier han.

Den første straffesparket kom etter 39 minutter, på stillingen 0-0: Douglas tok tilsynelatende et judogrep på Peter Crouch, som på sin side holdt Twente-forsvarer i nakken, og begge deiset i bakken.

Nederlenderne protesterte heftig på avgjørelsen, og det tok nesten to minutter før straffeskytter Rafael van der Vaart kunne skyte. Om det var den lange ventetiden, keeperens forsøk på utpsyking eller ingen av delene skal være usagt - men van der Vaart misbrukte sjansen da han la ballen i keeperhøyde.

I Viasat-studio var meningene delte om det var straffe eller ei. VIF-trener Martin Andresen mente nei.

FRA GLEDE...: Rafael van der Vaart feirer Tottenhams 1-0-mål med supporterne. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
FRA GLEDE...: Rafael van der Vaart feirer Tottenhams 1-0-mål med supporterne. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

- Hauge gjør dessverre en feil. Crouch er en ringrev, drar forsvarsspilleren inntil seg og legger seg i bakken, mente han, og fikk motbør fra analysemann Haakon Lunov.

Dermed målløst til pause, selv om van der Vaart nesten gjorde det godt igjen med et par gode skuddforsøk.

Han greide det omtrent før folk hadde fått satt seg ned til 2. omgang, da Crouch headet et innlegg ned i beina hans og han avsluttet mesterlig på volley.

Nå var Tottenham i siget, og bare noen få minutter senere var det klart for dagens andre straffe.

Gareth Bale utfordret høyrebacken, fikk en meter og ble lagt i bakken. Selv om reprisene ikke kunne gi noe klart svar på hvorvidt det var klar kontakt eller ikke, så avgjørelsen grei ut. Tom Harald Hagen, som sto like ved siden av målet, hadde orkesterplass til situasjonen og hjalp hoveddommer Hauge med den.

...TIL SORG: Så fikk van der Vaart det røde kortet av Terje Hauge. Foto:    AFP PHOTO/IAN KINGTON
...TIL SORG: Så fikk van der Vaart det røde kortet av Terje Hauge. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Denne gangen fikk Roman Pavljutsjenko straffeansvar. Han plasserte ballen på omtrent nøyaktig samme sted som van der Vaart, men keeper kastet seg til motsatt retning og Tottenham ledet 2-0.

Twente fikk raskt nytt håp. Etter klabb og babb i feltet satte innbytter Chadli inn reduseringen etter 56 minutter, og da van der Vaart pådro seg sitt andre gule kort fem minutter seinere så det plutselig skummelt ut for Spurs.

- Jeg var redd for at vi ikke skulle vinne kampen da, men guttene spilte fantastisk. Det var en merkelig kamp for meg, jeg scoret, bommet på straffe og ble utvist, sier han.

Det tok uansett bare to minutter etter utvisningen - så fikk Spurs sin tredje straffe av Team Hauge.

En Twente-spiller ble truffet i armen av et langskudd, men han holdt den ganske så tett inntil kroppen. Hauge gjorde ingen tegn til reagere, men det var før assistentdommer Frank Andaas blandet seg inn.

SIKKER: Roman Pavljutsjenko scoret to ganger fra ellevemeteren. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
SIKKER: Roman Pavljutsjenko scoret to ganger fra ellevemeteren. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON Vis mer

Andaas - som også grep inn da Christian Kalvenes fikk ballen i armen mot Rosenborg nylig - mente åpenbart at forsvareren hadde holdt armen i en unaturlig stilling, noe som var vanskelig å se av reprisen.

Pavljutsjenko var uansett nådeløs, og satte ballen iskaldt i mål mens keeper sto dønn i ro.

- Det er Andaas som i kjent stil går ut og vinker straffe. Det er ikke mulig for den spilleren å ha armen nærmere inntil kroppen, mente Martin Andresen - og siktet nok til situasjonen i Bergen.

Det er for øvrig nettopp Terje Hauge som dømmer seriefinalen mellom Rosenborg og Vålerenga på søndag...

Gareth Bale fastsatte sluttresultatet til 4-1 like før slutt, med en sikker avslutning i korthjørnet da han kom alene gjennom.