STORTALENT: Kristoffer Halvorsen er en av flere U23-talenter i Team Jokers rekker. Etter å ha landet en ny hovedsponsor vurderer laget på nytt å oppgradere satsingen sin.  / AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN
STORTALENT: Kristoffer Halvorsen er en av flere U23-talenter i Team Jokers rekker. Etter å ha landet en ny hovedsponsor vurderer laget på nytt å oppgradere satsingen sin. / AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMANVis mer

Team Joker plukker planer for storsatsing fram igjen

Ny navnesponsor klar. Vil ikke ødelegge for Hushovd.

(procycling.no): I en pressemelding opplyser Team Joker at byggevarekjeden Byggtorget går inn som navnesponsor i kontinentalsatsingen.

Laget vil dermed fortsette som Team Joker Byggtorget på landeveien.

Samtidig opplyser lageier Birger Hungerholdt at man igjen tar fram planene om å oppgradere satsingen til prokontinivået:

- Vi jobber fortsatt med å våre prokontinental-planer, og med ny hovedsponsor på plass, er dette et viktig steg på veien videre mot å registrere laget på et høyere nivå, sier Hungerholdt.

Stilnet med Hushovd Joker-maskineriet klargjorde fire ryttere til proffnivå etter fjorårssesongen.

Året i forveien luftet laget planer om å heve satsingen til prokontinivået (nivået under worldtouren) to år senere.

• Les også: - Kan bli starten på et norsk Tour de France-lag

Da Thor Hushovd i fjor sommer avslørte sine planer om å danne et norsk WorldTour-mannskap, stilnet praten om satsingen fra Hungerholdt & Co.

Ettersom sørlendingen fortsatt ikke har klart å reise det økonomiske rekkverket bak satsingen, kan det nå utvikle seg til et kappløp mellom de to miljøene.

- Når kan en eventuell prokontisatsing hos dere innta landeveien?

- Vi vil presisere at vi fremdeles ligger litt på vent for ikke å ødelegge for Thor Hushovd og hans planer. Da han lanserte sitt prosjekt satt vi ting litt på hold. Der er vi fortsatt, men på ett tidspunkt er man nødt til å gå videre, sier Hungerholdt til procycling.no.

- Men 2017 blir for tidlig?

- Det vil jeg tro. De fleste aktuelle rytterne for en slik satsing har allerede lagt sine planer, svarer Hungerholdt.

- Begrenset tilgang på norske ryttere I et intervju med TV 2 Sporten har det blitt spekulert i at Hushovd-prosjektet disponerer et sted mellom 40 og 50 millioner kroner til sykkellaget.

Det er i så fall nok til å starte et fullblods prokontisatsing. Da Joker tenkte i de baner for to år tilbake, ble det skissert en satsing rundt 20 millioner «for å krydre stallen med gode ryttere».

Spørsmålet er dog om Norge er tjent med å reise to satsinger på samme nivå.

På ett eller annet punkt vil nemlig de to konstellasjonene kjempe om de samme rytterne:

- Det er begrenset tilgang på norske ryttere, så det sier seg selv, melder Hungerholdt.

Joker-laget sitter på en framtidig gullkalv i sørlendingen Kristoffer Halvorsen. Laget dominerer også U23-landslaget, og hadde nylig fem av seks ryttere på landslagsuttaket til Flandern rundt.

Også Tobias Foss, et annet stort talent - og sistemann i Flandern-uttaket, har bundet seg til Joker foran 2017-sesongen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.