BEKLAGELIG: Åge Skinstad sier til Dagbladet situasjonen er beklagelig både for Petter Northug og for Ski-Norge. Her fra OL i Sotsji i februar.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEKLAGELIG: Åge Skinstad sier til Dagbladet situasjonen er beklagelig både for Petter Northug og for Ski-Norge. Her fra OL i Sotsji i februar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Team Northug har fått munnkurv etter fyllekjøringa

Uttaler seg ikke til pressen.

(Dagbladet): Petter Northug (28) innrømmet i kveld å ha sittet bak rattet med promille og kjørt av veien på Byåsen i Trondheim i morgentimene i dag.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort, sier Petter Northug i en pressemelding i kveld.

Tyst Dagbladet har i kveld vært i kontakt med flere i teamet rundt Petter Northug.

Ingen av disse ønsker å kommentere saken - de har nemlig fått munnkurv.

- Svært leit Skiforbundet vil framover ha dialog med Northug og hans team om hendelsen, skriver de i en pressemelding i kveld.

- Norges Skiforbund er informert om ulykken i Trondheim og at Petter Northug har innrømmet å ha kjørt i bil i alkoholpåvirket tilstand. NSF beklager det som har skjedd på det sterkeste. Dette er en alvorlig sak for Petter Northug og for hele ski-Norge. Skiforbundet vil fremover ha dialog med Northug og hans team om denne alvorlige hendelsen, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

Langrenssjef Åge Skinstad synes hendelsen er beklagelig for Northug.

- Jeg har mottatt pressemeldinga og fulgt med på nettet. Jeg synes det som har skjedd er beklagelig for Petter, og for hele Ski-Norge. Utover det har jeg ingen ytterligere kommentarer før jeg har snakka med de som veit mer om saken, altså Petter og teamet rundt ham, sier langrennssjef Åge Skinstad til Dagbladet.

Vil ta kontakt Også landslagssjef Trond Nystad har fått med seg hendelsen.

KJØRT AV: Petter Northug kjørte i natt sin egen bil inn i autovernet på Byåsen i Trondheim.
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
KJØRT AV: Petter Northug kjørte i natt sin egen bil inn i autovernet på Byåsen i Trondheim. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har valgt å ikke ha noen kommentar til dette. Det er noe andre folk får uttale seg om, sier landslagssjef for det norske herrelaget i langrenn, Trond Nystad, til Dagbladet.

- Jeg synes dette er svært leit. Først og fremst for Petter, men også for Langrenns-Norge. Når ting har lagt seg litt, vil vi selvsagt ta kontakt med Petter og Are Sørum Langås, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.