Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Team Northug har ikke tatt stilling til soningen

Avventer med søknad om eventuell fotlenke eller utsettelse.

AVVENTER. Petter Northug snakker til pressen etter dommen i går. I dag er Team Northug usikker på hva som vil skje med eventuelle søknader om fotlenkesoning eller utsettelse av straffen. Foto: NTB/SCANPIX.
AVVENTER. Petter Northug snakker til pressen etter dommen i går. I dag er Team Northug usikker på hva som vil skje med eventuelle søknader om fotlenkesoning eller utsettelse av straffen. Foto: NTB/SCANPIX. Vis mer

Det er ennå ikke kjent om Petter Northug kommer til å søke om soningsutsettelse og en eventuell soning med fotlenke.

- Det får vi komme tilbake til, skriver Petter Northugs manager Are Sørum Langås i en sms til NTB.

Det var også holdningen etter torsdagens rettsmøte i Sør Trøndelag tingrett. Der ble langrennsløperen dømt til 50 dagers ubetinget fengsel og en bot på 185.000 for promillekjøringen 4. mai tidligere i år.

Førstestatsadvokat Bjørn Soknes bekreftet torsdag at dommen trolig blir rettskraftig tidlig neste uke.

I Northugs tilfelle er det Kriminalomsorgen region nord i Trondheim som avgjør betingelsene for Petter Northugs soning.

Petter Northug selv og hans team har naturlig nok mest interesse av at soningen blir lagt til etter det kommende verdensmesterskapet i Falun i februar neste år.

Jorid Midtlyng, direktør i Kriminalomsorgen region nord i Trondheim, sa torsdag til NTB at hun ikke kunne uttale seg om Northugs sak spesielt, men kun på generelt grunnlag.

- Man kan søke om fotlenkesoning på dommer som er under fire måneder, eller hvor det gjenstår mindre enn fire måneder av dommen, sa Midtlyng.

Hun uttalte også at i tilfelle en slik søknad kommer, tar det normalt ikke mange uker før en slik sak blir behandlet.

Kriminalomsorgen sender også tilbud om fotlenkesoning til alle som kan være aktuelle for det så snart de får tilsendt domspapirer for en aktuell sak.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling