Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Team Northug skal i møte med skiforbundet

- Beklagelig.

KRASJ: Petter Northug innrømmer at han kjørte bilen som krasjet i Trondheim natt til søndag. I dag skal teamet til skistjernen i møte med skiforbundet.
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
KRASJ: Petter Northug innrømmer at han kjørte bilen som krasjet i Trondheim natt til søndag. I dag skal teamet til skistjernen i møte med skiforbundet. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Skiforbund skal mandag ha et møte med Petter Northugs team for å drøfte situasjonen etter skistjernens fyllekjøring, ifølge NRK.

- Skiforbundet synes hendelsen er svært beklagelig, sier kommunikasjonssjef Espen Graff.

Northug har innrømmet å ha kjørt med promille og krasjet i Trondheim tidlig søndag morgen.

- Fengsel Jurister mener det er skjerpende at Petter Northug hadde en passasjer med seg da han kjørte med promille og vraket bilen søndag morgen. At ulykken førte til personskader og at Northug stakk fra ulykkesstedet vurderes også som skjerpende.

- Jeg tror at man i dette tilfellet ligger et sted mellom 30 og 60 dager ubetinget fengsel, uten at jeg kjenner alle omstendighetene, sier advokat Mette Yvonne Larsen til NRK.

Northugs advokat, Rasmus Brodtkorb, bekrefter overfor NTB at han vil bistå sin klient også framover.

- Utover det har jeg ingen kommentarer, opplyser Brodtkorb mandag morgen. Foruten å være Northugs advokat er Brodtkorb også styremedlem i Northugs selskap Northug AS.

Totalvrak Ulykken ble varslet til politiet klokka 5.36 søndag morgen.

I en 40-sone i General Bangs vei i Trondheim kjørte bilen inn i autovernet.

Før den kom så langt hadde den rast gjennom en rundkjøring og kjørt ned flere skilt. Ulykkesbilen, en Audi A7, tilhørte skistjernen Petter Northug, og det var lenge uvisst om Northug var involvert i ulykken.

Men søndag kveld innrømmet Northug at det var han som kjørte bilen, og at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde.

Bilen ble totalvrak, og en mann født i 1991 som satt i passasjersetet brakk kragebeinet og fikk lettere skader. Passasjeren ble igjen ved bilen, hvor han ifølge NRK ble tatt hånd om av en tilfeldig forbipasserende bilist.

- Den andre født i 1986 hadde stukket fra stedet, vi fant ham på en adresse like i nærheten, sa politioverbetjent Bård Jacobsen til TV 2 søndag kveld.

Sporet opp av hunder Northug ble sporet opp av politihunder i huset hans noen hundre meter unna. Både Northug og passasjeren ble søndag siktet for
promillekjøring.

Larsen mener det er skjerpende at Northug hadde en passasjer med seg da han promillekjørte, samt at han stakk fra stedet.

- Når man har med seg noen i bilen blir det sett på som skjerpende, men nå vet jeg ikke om passasjeren aksepterte å sitte på med en beruset sjåfør. Men normalt vil straffen bli høyere. Det vil vanligvis bli ubetinget fengsel, sier hun.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!