Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Team Northug skremmes ikke av startnekt-trusler

- Ikke noe jeg tenker på nå.

OL 2014
OL 2014 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug (28) skuffet i OL og Dagbladet vet at sterke krefter i Ski-Norge jobber med å begrense skistjernens muligheter til å stå utenfor landslaget den neste sesongen.

Northug-manager Are Sørum Langås tar det hele med knusende ro.

- Dersom noen ønsker å begrense hans muligheter, er ikke det noe jeg tenker på akkurat nå. Vi har fortsatt en avtale og vi bruker ikke krefter det slike spekulasjoner, sier Sørum Langås til Dagbladet.

- Vi følger den representasjonsavtalen vi har skrevet under på. Det blir hypotetisk å forholde seg til noe annet, sier manageren.

Vurderes senere Det var i fjor vår at Northug valgte å satse privat og signerte en samarbeidsavtale med Coop.

REAGERER: Admin. direktør  Svein Fanebust (th) i Coop Norge Handel tror på og gleder seg til videre samarbeid med Northug. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
REAGERER: Admin. direktør Svein Fanebust (th) i Coop Norge Handel tror på og gleder seg til videre samarbeid med Northug. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

Blant annet kan Northug før verdenscupen nesten sesong bli truet med å ikke få startnekt. Det samme kan skje før VM i Falun.

- Vårt fokus akkurat nå er på denne sesongen og resten av verdenscupen. Avtalen vår med skiforbundet er også noe vi må vurdere senere i vinter. Vi må se på hva som er best for Petter. Senere, kanskje i april, vil vi se nærmere på hva som skjer videre, sier Sørum Langås.

- Folk skal få lov til å mene hva de vil om avtalen.

- Naturlig å evaluere Også administrerende direktør Svein Fanebust i Coop tar også trusselen om begrensninger på Northugs konkurransemuligheter ganske så pent.

- Jeg har ingen annen kommentar enn at jeg ser det som helt naturlig at begge parter, både Norges Skiforbund og Petter Northug, evaluerer avtalen etter endt sesong, sier Fanebust til Dagbladet.

ROLIG: Northug-manager Are Sørum Langås vil ikke spekulere i framtida til skistjernen og forholder seg til den avtalen Northug har.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ROLIG: Northug-manager Are Sørum Langås vil ikke spekulere i framtida til skistjernen og forholder seg til den avtalen Northug har. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Og selv om Coop sparer noen kroner i bonuser etter et svakere OL enn forventet av Northug, hadde de nok betalt med glede.

- Det hadde selvsagt vært utrolig hyggelig for oss om Petter hadde kommet hjem med gull fra OL, sier Fanebust.

Tror på fortsatt samarbeid Coop-sjefen føler seg trygg på at samarbeidet med Norges mest omtalte skiløper vil fortsette. 

- Det positive er at Petter selv sier at mangelen på OL-medaljer bare gjør ham mer motivert til å satse for fullt mot VM i Falun. Vi gleder oss allerede, sier Fanebust.

Om Northug velger å fortsette utenfor landslaget, må han som i fjor skrive under på en ny representasjonsavtale foran neste sesong.

- Det gjøres hvert eneste år. Det er to typer avtaler som er nedfelt i Norges skiforbund: Landslagsavtalen og representasjonsavtalen. De blir justert hvert år for å ta vare på behovene til både løperne og skiforbundet. Det er bare en helt standard jobb som blir gjort, sier sportssjef Åge Skinstad.

Hele Norges coronakart