LAGET KLART: Chris Froome vet nå hvilke åtte ryttere som skal hjelpe han å vinne årets Tour de France. (foto: Tim de Waele). (AP Photo/Laurent Cipriani, File)
LAGET KLART: Chris Froome vet nå hvilke åtte ryttere som skal hjelpe han å vinne årets Tour de France. (foto: Tim de Waele). (AP Photo/Laurent Cipriani, File)Vis mer

Team Sky avslører Tour-laget

Klatreferdighet balanseres med klassikerkaliber.

(procycling.no): Team Sky har annonsert laget som skal gjenerobre Chris Froomes Tour de France-tittel fra 2013 og samtidig skaffe den tredje, britiske sammenlagtseieren på fire år.  

Sky-overhodet sir Dave Brailsford har gjort store utskiftninger på laget siden fjorårets fadese, der Froome veltet ut etter fem etapper og Richie Porte mistet gnisten i Alpene.  

Faktisk er det bare Froome, Porte og Geraint Thomas som er igjen av troppen fra 2014, som for øvrig besto av tre spanjoler, én amerikaner, én østerriker og én hviterusser.  

Årets Team Sky-tropp er imidlertid godt skodd med britiske ryttere. Foruten Froome og Thomas, stiller også Ian Stannard, Peter Kennaugh og debutanten Luke Rowe.  

Irske Nicholas Roche ble hentet fra Tinkoff-Saxo før denne sesongen og er også funnet verdig i en plass i ni manns store troppen. Det samme er den andre nysigneringen, Leopold König fra Tsjekkia.  

Omloop Het Nieuwsblad-vinner Stannard og E3 Harelbeke-vinner Thomas kommer begge fra Sky-lagets klassikergruppe. Det samme gjør Rowe som sykler sin første Tour.  

Denne trioen bør komme til sitt rett gjennom en evig hektisk åpningsuke i touren, der klassiker-elementer som sidevind, brostein og krappe bakker vil være en faktor.  

Fjellgeiter

Sky-laget er også spekket av klatreferdigheter, tilpasset en fjellrik og tempofattig utgave av La Grande Boucle. Mikel Nieve er ikke tatt ut, men med Poels, König, Roche og Porte skal det britiske laget være en formidabel styrke i fjellene.

Til tross for skadeproblemer etter en stygg velt i Fleche Wallonne var Poels kanskje den beste av Froomes hjelperyttere i fjellene i Critérium du Dauphiné. König beviste sitt solide kaliber med en sjetteplass sammenlagt i Giro d?Italia.  

Richie Porte fikk det ikke som han ville i Corsa Rosa, men bør fortsatt ha selvtilliten i behold etter triumfer i Paris-Nice, Volta a Catalunya og Giro del Trentino tidligere i år.  

- Vi har studert årets rute nøye og har valgt rytterne vi tror er de beste til å utføre vår strategi. Det er uansett en vanskelig avgjørelse. Vi ser frem til et flott ritt og vi har et sterkt lag ledet av Chris Froome som er sulten på suksess, sier Brailsford.  

-Jeg har stor tro på at Team Sky vil være konkurransedyktige, men vi kan selvsagt ikke ta noe for gitt, sier Sky-sjefen.   Team Sky til

Tour de France: Chris Froome, Nicolas Roche, Richie Porte, Geraint Thomas, Ian Stannard, Luke Rowe, Peter Kennaugh, Wout Poels og Leopold König