TRIST: Kurt Asle Arvesen deltar ikke i Vuelta a España sier han kjente til at massøren var kritisk syk. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
TRIST: Kurt Asle Arvesen deltar ikke i Vuelta a España sier han kjente til at massøren var kritisk syk. Foto: Kyrre Lien, ScanpixVis mer

Team Sky-massør (43) døde på sykehus

- Forferdelig trist, sier Arvesen. Skal ikke ha sammenheng med viruset som har rammet laget.

||| (Dagbladet): Team Sky-massøren Txema Gonzalez (43) er død etter å ha ligget fem dager på sykehus i Sevilla.

- Uff, det er det verste jeg har hørt. Vi fikk en mail fra Sky-ledelsen om at Txema lå på sykehus og at det var kritisk. Dette var forferdelig trist, sier Kurt Asle Arvesen til TV 2 Sporten.

Laget har vært rammet av et virus som har gitt mange av rytterne magetrøbbel under Vuelta a España.

Team Sky melder nå at dødsfallet ikke skal ha sammenheng med viruset.

- Txema fikk en bakteriell infeksjon som tok seg inn i blodomløpet og utviklet seg til blodforgiftning. Giften ødela organene i kroppen hans, sier Sky-lagets medisinske ansvarlige Steve Peters i en nyhetsmelding på nettsiden sin.

- Jeg bør også gjøre klart at denne bakterielle infeksjonen ikke har noe å gjøre med den virusinfeksjonen som mange på laget har vært rammet av i Spania, og som har forårsaket mageproblemer, sier Peters.

Flere av rytterne på laget har vært hardt rammet av magesykdom, og måttet trekke seg fra rittet underveis.

Juan Antonio Flecha måtte gi seg i dag. Tidligere har John Lee Augustyn og Ben Swift måtte trekke seg.

De norske Sky-rytterne Arvesen og Edvald Boasson Hagen kjører ikke Vuelta a España. Den eneste norske rytteren på laget i Spania er Lars Petter Nordhaug.