SKADET: Luke Rowe var uheldig i brorens utdrikningslag. Foto: Scanpix URN:31957972
SKADET: Luke Rowe var uheldig i brorens utdrikningslag. Foto: Scanpix URN:31957972Vis mer

Skader i sykling:

Team Sky-rytter brakk beinet i brorens utdrikningslag

Langt skadeavbrekk venter for Luke Rowe.

(procycling.no): Luke Rowe må belage seg på en lang periode uten sykling. Da broren til Team Sky-rytteren skulle drikkes ut stod rafting på agendaen. Det endte på uheldig vis for den 27 år gamle Sky-rytteren.

– Broren min Matt skal gifte seg, så jeg reiste med familie og venner i hans utdrikningslag, sier Rowe i en pressemelding fra Team Sky.

– På den første morgenen dro vi og raftet. Jeg hoppet ned i vannet, men landet i et grunt område på min høyre fot. Som syklist er jeg vant til småskader og sår. Men jeg merket med en gang at dette var alvorlig.

Resultatet var brudd i både skinnbeinet og leggbeinet på waliserens høyre side. Etter en vellykket operasjon er Rowe nå tilbake i Cardiff, og har startet rehabiliteringen.

– Det var et stort sjokk, og jeg vet jeg har en lang periode foran meg for å bli bra igjen.

– Støtten jeg har fått fra laget og spesialistene har vært fantastisk. Jeg vet jeg er i de beste hender. Det er fortsatt tidlig i prosessen, men å snakke med kirurgen om skaden og rehabiliteringen ga meg selvtillit. Nå skal jeg jobbe meg tilbake til sykkelen, og jeg er bestemt på å kjøre ritt igjen så raskt jeg kan.

Rowe var en del av Sky-laget som i juli sørget for at Chris Froome tok sin fjerde seier i Tour de France.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!