I HARDT VÆR: Team Sky-sjef Dave Brailsford. Foto: NTB Scanpix.
I HARDT VÆR: Team Sky-sjef Dave Brailsford. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Tour de France 2017:

Team Sky-sjef langer ut mot journalist

Dave Brailsford nektet Cyclingnews å være tilstede på et pressearrangement i Le Puy-en-Velay.

(procycling.no): I følge Cyclingnews skal det ha vært full konflikt i forkant av dagens Team Sky-pressetreff på den andre hviledagen av årets Tour de France.

Før det hele rakk å begynne skal lagets general manager Dave Brailsford ha gitt journalist Barry Ryan huden full.

- Du er ikke invitert. Vi inviterer bare folk vi vil prate med. Du har skrevet skit om meg, skal den mektige engelskmannen ha sagt til Ryan, i nærvær av flere andre journalister.

Etter at det britiske parlamentet vedtok å etterforske Team Sky, som følge av en hel rekke mindre, men likefullt alvorlige, uttalelser og oppdagelser vedrørende potensielt juks, har det stormet rundt den meritterte sportsdirektøren.

BRADLEY WIGGINS: før Tour de France 2012 fikk Wiggins medisinsk fritak til bruk av medikamenter på dopinglisten. Dette er en av flere grunner til etterforskningen av Team Sky. Foto: NTB Scanpix.
BRADLEY WIGGINS: før Tour de France 2012 fikk Wiggins medisinsk fritak til bruk av medikamenter på dopinglisten. Dette er en av flere grunner til etterforskningen av Team Sky. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Under årets Tour de France har Brailsford tilnærmet konsekvent valgt å forholde seg taus ovenfor pressen.

På den andre hviledagen, med seks dager igjen av rittet, kan det virke som om boblen likevel har sprukket.

Team Sky offentliggjorde i går kveld at dagens pressetreff i utgangspunktet var forbeholdt TV-kanaler. Cyclingnews forteller at de likevel hadde tillatelse til å være tilstede, uten å få stille spørsmål.

Ryan skal ha vært en av flere internasjonale nettavisjournalister på plass ved hotellet til Team Sky. I følge Cyclingnews skal en av Ryans artikler være årsaken til Brailsfords raserianfall.

Team Sky har så langt valgt å ikke kommentere dagens hendelse.

Les også: Belgisk rytter nekter å bruke samme medisinske fritak som Bradley Wiggins.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!