Team Sky skal fremme fokus på plast i havet under Tour de France

Lanserte ny drakt.

NY DRAKT: Slik ser Team Skys Tour de France-trøye ut. FOTO: Team Sky
NY DRAKT: Slik ser Team Skys Tour de France-trøye ut. FOTO: Team Sky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Plastforbruk er høyaktuelt og i samarbeid med organisasjonen Sky Ocean Rescue lanserer Team Sky en spesialtrøye, som de skal sykle med under årets Tour de France.

I tillegg til å sykle med trøyen, som har en spekkhogger på ryggen, har laget også lovet å slutte med all engangsplast (SUP; single-use plastic) innen 2020.

- Det er fantastisk at laget stiller seg bak en så viktig sak, som har så stor innvirkning i verden vi lever i i dag, sier Chris Froome.

Under rittets lagpresentasjon og eventuelle turer på podiet underveis i rittet, vil rytterne bruke en trøye utviklet fra plastavfall fra havet. De presiserer at av prestasjons-relaterte årsaker så har de ikke muligheten til å kjøre selve rittet med en slik trøye.

(artikkelen fortsetter under)

- Som alle deler av samfunnet så må også sykkelsporten gjøre mer for å redusere sin avhengighet til engangsplast på hvert eneste nivå. Sportens natur betyr at vi har et spesielt ansvar overfor miljøet og i Team Sky ønsker vi å gå foran, sier lagets sjef Dave Brailsford.

Det er ikke første gang det britiske storlaget lanserer en spesialversjon til Tour de France. I 2011 syklet de med en sort og grønn trøye, for å fremme fokus på redning av regnskogen. I fjor, i 2017, gikk de over fra sin karakteristiske sorte og blå trøye, til en hvit og blå trøye, for å friske opp lagets utseende og inntrykk. Laget har fortsatt å sykle med trøyen siden den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer