Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Team Sky skal fremme fokus på plast i havet under Tour de France

Lanserte ny drakt.

NY DRAKT: Slik ser Team Skys Tour de France-trøye ut. FOTO: Team Sky
NY DRAKT: Slik ser Team Skys Tour de France-trøye ut. FOTO: Team Sky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Plastforbruk er høyaktuelt og i samarbeid med organisasjonen Sky Ocean Rescue lanserer Team Sky en spesialtrøye, som de skal sykle med under årets Tour de France.

I tillegg til å sykle med trøyen, som har en spekkhogger på ryggen, har laget også lovet å slutte med all engangsplast (SUP; single-use plastic) innen 2020.

- Det er fantastisk at laget stiller seg bak en så viktig sak, som har så stor innvirkning i verden vi lever i i dag, sier Chris Froome.

Under rittets lagpresentasjon og eventuelle turer på podiet underveis i rittet, vil rytterne bruke en trøye utviklet fra plastavfall fra havet. De presiserer at av prestasjons-relaterte årsaker så har de ikke muligheten til å kjøre selve rittet med en slik trøye.

(artikkelen fortsetter under)

- Som alle deler av samfunnet så må også sykkelsporten gjøre mer for å redusere sin avhengighet til engangsplast på hvert eneste nivå. Sportens natur betyr at vi har et spesielt ansvar overfor miljøet og i Team Sky ønsker vi å gå foran, sier lagets sjef Dave Brailsford.

Det er ikke første gang det britiske storlaget lanserer en spesialversjon til Tour de France. I 2011 syklet de med en sort og grønn trøye, for å fremme fokus på redning av regnskogen. I fjor, i 2017, gikk de over fra sin karakteristiske sorte og blå trøye, til en hvit og blå trøye, for å friske opp lagets utseende og inntrykk. Laget har fortsatt å sykle med trøyen siden den gang.

- Vi ønsker å oppmuntre folk over hele verden til å tenke over deres bruk av plastikk og gjøre forandringer i deres hverdag. Vi er alle i en posisjon til å utgjøre en forskjell.

Laget vil også jobbe inn mot sponsoren Sky og andre partnere, for å engasjere de i kampen mot engangsplast.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!