Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Team Sky til Arctic Race for aller første gang

Det bekrefter laget overfor procycling.no.

DEBUTANTER: Team Sky har ikke syklet Arctic Race of Norway tidligere. Nå varsler det britiske storlaget at tiden er inne.  AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
DEBUTANTER: Team Sky har ikke syklet Arctic Race of Norway tidligere. Nå varsler det britiske storlaget at tiden er inne. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

(procycling.no): Helt siden oppstarten har arrangøren av Arctic Race of Norway drømt om å få ett spesielt lag til Norge.

• Glad i sykling? Følg procycling.no på Facebook!

Nå går den drømmen i oppfyllelse:

- Ja, det stemmer at rittet er en del av 2016-planen vår, opplyser medieavdelingen til Sky overfor procycling.no.

Lite konkurranse utenom Rio-OL I internasjonal sykkelsport er det så nær en garanti man kommer. Arrangøren av Tour of Norway opplevde i april for to år siden, at lagledelsen endret planer og sendte blant annet Edvald Boasson Hagen til Giro d´Italia.

For Arctic Race er ikke den problemstillingen like reell ettersom det bortsett fra OL i Rio de Janeiro, ikke pågår andre ritt med høyere kategori enn dem i den aktuelle perioden.

Arrangøren har sendt ut invitasjoner til lag foran 2016-utgaven, men foreløpig ikke bedt om endelig tilbakemelding.

• Les også: Sky-ryttere på Australia-camp i over én måned

Derfor var en glad Knut-Eirik Dybdal som svarte procycling.nos anrop i sakens anledning.

- Det er fantastisk! Team Sky er et lag vi ikke har hatt her oppe tidligere, sier Dybdal oppglødd.

- Hvorfor har de ikke tatt turen til Nord-Norge før nå?

- Vi har gjort alt som står i vår makt, og bedt blant annet Kurt Asle Arvesen legge inn et godt ord for oss. De har alltid gitt oss konkret tilbakemelding, og varslet om andre prioriteringer i perioden etter Tour de France. Selv storlag har ikke bemanning til å stille med ryttere og støtteapparat over alt, og det har vi selvsagt respekt for, svarer han procycling.no.

Stjernegalleri Arctic Race of Norway presenterte nylig en rute som favoriserer klatrere i sammendraget, og som blant annet byr på etapper langs Helgelandskysten.

Ryttere som Chris Froome, Geraint Thomas og Lars Petter Nordhaug er opptatt med sommer-OL i Rio de Janeiro i begynnelsen av august.

Fellesstarten for herrene går den 6. august, så i prinsippet er det mulig for Nordhaug å rekke starten i Fauske fem dager senere.

Nøtterøy-mannen har slekt i Harstad og deltok i 2013- og 2014-utgaven av rittet for Belkin Procycling.

- Hva betyr det for dere at Team Sky nå bekrefter sin ankomst?

- Vi er nødt til å være ydmyke i forhold til det. I den internasjonale sykkelsporten, kan det skje endringer underveis. Men selvsagt er vi glade for at de bekrefter sin interesse for å stille her. Det er viktig for alle rittarrangører å få med de største lagene, og da gjerne Team Sky. De er blant lagene med størst ressurser og størst profiler. Mange andre lag har også gode ryttere, men alle kjenner til de største stjernene på Team Sky, avslutter Dybdal.

PS! Foruten kjente ryttere har Sky også Kurt Asle Arvesen og Gabriel Rasch i sportsdirektørkorpset.

AKTUELL? Lars Petter Nordhaug har OL i Rio de Janeiro i tankene i august, men kan i prinsippet rekke hjem i tide til Arctic Race. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
AKTUELL? Lars Petter Nordhaug har OL i Rio de Janeiro i tankene i august, men kan i prinsippet rekke hjem i tide til Arctic Race. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media