GULLGUTTER: Fra venstre Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae, Håvard Vad Petersson, reserve Markus Høiberg og trener Pål Trusen med gullmedaljer etter finaleseieren i VM i Beijing. Foto: China Daily / Reuters / NTB Scanpix
GULLGUTTER: Fra venstre Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae, Håvard Vad Petersson, reserve Markus Høiberg og trener Pål Trusen med gullmedaljer etter finaleseieren i VM i Beijing. Foto: China Daily / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Team Ulsrud tok Norges første VM-gull siden 1988

Slo Sverige 8-3 i finalen.

(Dagbladet): Norges curlingherrer anført av skip Thomas Ulsrud slo Sverige 8-3 i dagens VM-finale i Kina.

I OL i Sotsji var de skuffet etter femteplass. Men i dag fikk laget, som er kjent verden rundt for de fargerike buksene sine, endelig gull rundt halsen.

Svenskene, som i VM stilte med et yngre lag enn laget som tok bronse i Sotsji-OL, lå under 5-0 allerede etter fire omganger. De ga opp finalen etter åtte omganger da stillingen altså var 8-3.

Ulsrud (43) hadde som vanlig med seg Christoffer Svae (32), Håvard Vad Petersson (30) og Torger Nergård (39) på laget.

- Jeg har trent så hardt i så mange år for dette og vært veldig nære et par ganger. Og så endelig å klare det i det som kanskje er den siste kampen til Torger, sier Ulsrud i seiersintervjuet.

For Nergård var dette nemlig mest sannsynligvis avslutningen på curlingkarrieren. Det er heller ikke sikkert at Ulsrud fortsetter satsingen.

- Jeg vet ikke, du må spørre kona mi. Vi må sette oss ned når jeg kommer hjem. Men akkurat nå bryr jeg meg ikke om det, jeg er verdensmester! Det føles godt! sier Ulsrud.

Det er første gang Norge vinner VM-gull siden 1988, melder NTB.