Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ted Ligety sikret historisk amerikansk gull

Kristoffersen på 10. plass i storslalåm.

 SUVEREN: Ingen kunne gjøre noe med amerikanske Ted Ligety i andre omgang i storslalåmen. Dermed har han tatt sin andre gull i karrieren - og USAs første storslalåmgull. Foto:REUTERS / Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix
SUVEREN: Ingen kunne gjøre noe med amerikanske Ted Ligety i andre omgang i storslalåmen. Dermed har han tatt sin andre gull i karrieren - og USAs første storslalåmgull. Foto:REUTERS / Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Ted Ligety ledet suverent etter første omgang i storslalåm, med 93 hundredeler på tsjekkiske Ondrej Bank.

Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud lå som nummer 14 og nummer 16 etter første omgang - men hadde likevel sjansen til å kunne kjøre seg opp til en medaljeplass i andre omgang av storslalåmen.

Men verken nordmennene eller noen andre kunne gjøre noe med Ligety i andre omgang. Han sikret USAs første storslalåm-gull noensinne med tiden 2:45.29.

Dermed har han tatt sin andre OL-gull i karrieren, fra før har han gull i kombinasjonen i Torino i 2006.

Franske Steve Missillier tok sølvet, mens landsmannen Alexis Pinturault tok bronsen.

- Tenk deg potensialet Henrik Kristoffersen kjørte inn til foreløpig bestetid i mål fra sin plass nummer 14 etter første omgang, på totaltiden 2:46.79.

- Jeg synes det er bra kjørt av Henrik. Bare tenk deg potensialet, han er bare 19 år, kommenterer Lasse Kjus, som er gjest i DBTVs OL-sending.

Kristoffersen endte til slutt på en tiendeplass.

Lørdag venter slalåm for 19-åringen, hvor han er en av medaljekandidatene. I slutten av januar tok han sin første verdenscupseier foran 50 000 tilskuere i Schladming.

Jansrud kjørte ut Etter å ha skaffet Norge en bronse- og gullmedalje tidligere i Sotsji, skuffet Kjetil Jansrud da han startet som nummer 16 i andre omgang.

I siste partiet før mål kjørte 28-åringen ut, og fullførte ikke løpet.

- Jeg er litt usikker. Det er litt vanskelig med de kulene inn mot mål. Litt utålmodig kanskje, men en veldig merkelig og uvant feil. Det var ekstremt drit, sier Kjetil Jansrud til TV 2 på spørsmål om hva som skjedde da han kjørte ut.

Leif Kristian Haugen ble nummer 16.

Hele Norges coronakart